ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

De cate sedinte am nevoie?

De cate sedinte am nevoie?
Autor: Nicoleta Boghianu

 "Quiet the mind and the soul will speak."

 

"Esti liber sa-ti exprimi dimensiunea constiintei la intamplare, prin invataturi sau la vointa.
Nu iti este insa permis sa refuzi sa exprimi viata."
Richard Bach

 

Acesata este, totodata, si ordinea in care este cel mai bine sa lucrati cu videoclipurile postate pe you tube, in timpul terapiei.

Modalitatea de lucru:
- anuntati ca vreti sa faceti relaxare, ca sa nu stati cu gandul ca intra cineva in camera.
- va creati conditii de confort in camera unde vreti sa lucrati, eliminati factorii perturbatori atat cat se poate (zgomot, lumina, temperatura sa fie potrivita),
- imbracaminte lejera. 
- pozitie confortabila (decubit dorsal).
- inchideti ochii, cu dorinta de a intra in transa, respirati de trei ori adanc, lent, rar si calm, abdominal, si folositi oricare din tehnicile de relaxare invatate, apoi, dupa transa 5, folositi si propria dv. tehnica de autohipnoza, relaxandu-va pana la acel nivel care este cel mai potrivit pentru dv. in acel moment (oricare ar fi el).
- porniti inregistrarea (videoclipul) si permiteti-va sa traiti acea experienta, asa cum vine ea, de la sine...fara niciun efort.

 

Repetati fiecare videoclip de trei ori, de obicei in zile diferite (initiere, fixare, stabilizare).


Nu va straduiti sa retineti ceva, fiti curiosi, inchipuiti-va tot ce auziti si observati ce simtiti in corpul dv...senzatii, emotii, imagini...

 

Apoi, a patra oara, va asezati la birou, dati drumul la videoclip, faceti imaginea mare si cu ochii deschisi si in stare de veghe (trezie), ascultati-l cu atentie.
Puteti chiar si sa va notati (pe scurt) unele actiuni intreprinse in imaginatia dv. (pasii din scenarii).

Si, atunci cand sunteti dispusi, repetati actiunile de dinainte, traind toate acele experiente de data aceasta fara a asculta videoclipul, din memorie.
Un videoclip de 50 minute il puteti practica in doar 10 minute, efectele obtinute dupa autohipnoza fiind la fel de bune.
Unii reusesc sa faca totul foarte bine din prima incercare, dar asta se intampla mai rar, de obicei repetitia este binevenita. 
Multi intra in relaxare profunda si nu-si mai amintesc mare lucru, dar, dupa exercitiul de autohipnoza intotdeauna se simt cu mult mai bine. 


Cu timpul veti invata sa reglati nivelul de transa astfel incat sa mergeti pana unde doriti si, daca doriti, sa va si amintiti ceea ce ati experimentat.
Poate fi extrem de interesant!

 

Apoi treceti la urmatorul videoclip, procedand la fel si cu el.

 

Centrati-va, in primul rand, pe obtinerea unei relaxari cat mai profunde.
Restul vine de la sine.

 

Alte doua modalitati de lucru sunt cele descrise in pagina 
http://terapie-in-hipnoza.ro/videoclipuri

 

 Primul ciclu al terapiei conţine urmatoarele şedinţe ("sesiuni"): 

 •  2 şedinţe de pregătire.
 • 10 transe hipnotice.
 • Antrenamentul autogen Schultz - se introduce intre  transa 5 si transa 6, o singura sedinta.
 • Şedinţele pot fi de 60 min sau de 90 min ("complete").
 • Vă puteţi opri în orice moment doriţi, dar anumite momente sunt mai recomandabile, pentru că reuşiţi, deja, să obţineţi anumite beneficii pe care, prin lucrul independent cu tehnicile invatate si/sau cu videoclipurile, le puteti mentine, intari (stabiliza, consolida) si chiar amplifica.

 

Vă puteţi opri :

 

 • după transa 1 ("de explorare"), pentru că aţi învăţat, cât de cât, să intraţi în transă, v-aţi obişnuit cu procedura de lucru şi v-aţi eliberat puţin de stres. Puteţi continua terapia cu ajutorul videoclipurilor (15 videoclipuri) postate pe pagina cabinetului: 

http://terapie-in-hipnoza.ro/videoclipuri 

 

"Sugesto-terapie-Rugaciune de vindecare":

 

 

 •  după transa 3, pentru că aţi învăţat foarte bine să intraţi în transă (iniţiere, fixare, stabilizare), s-au dat deja prescripţii pentru subconştient ca să rezolve o anumită situaţie, vă simţiţi deja ceva mai bine, aveţi acces la cele două vidoclipuri centrate pe obţinerea unei relaxări cât mai eficiente: "Relaxare Jacobson" şi "Relaxare totală", şi puteţi să continuaţi terapia cu ajutorul videoclipurilor  postate pe pagina cabinetului.

"Relaxare Jacobson": 

 

 

 

 "Relaxare totală":

 

 

 

 • după transa 5, pentru că aţi ales deja, propria dv. tehnica de autohipnoză, pe care am fixat-o şi am stabilizat-o şi puteţi face, din acest moment, autohipnoză.

"Hipnoza pentru eliberarea de stres":

 

 

    dupa AT-Schultz va puteti opri, de asemenea.

Se introduce, intre transa 5 si transa 6, celebra tehnica a psihiatrului neamt I.H.Schultz, "antrenamentul autogen", pe care o puteţi învăţa într-o singură şedinţă ("sesiune").

In felul acesta se inchide ciclul (cercul) relaxarii:

- de la minte la corp (hipnoza ericksoniana)

- si de la corp la minte ("autodecontractare concentrativa"- "relaxarea autogena" sau relaxarea Schultz).

 

"Antrenamentul autogen Schultz":

 

 

 • după transa 7, vă puteţi, de asemenea, opri, pentru că aţi obţinut deja, un echilibru emoţional destul de bun, aţi închis "uşa trecutului" şi aţi deschis uşa unui viitor pe care îl doriţi din tot sufletul. Aici se încheie cele 7 transe (+AT Schultz) pentru obţinerea echilibrului fizic, emoţional, mental, spiritual. În mod normal, în acest moment starea dv. de spirit ar trebui să fie mult schimbată în bine, mai ales daca intre sedinte ati practicat cele aprox. 25 - 40 de tehnici invatate in cursul sedintelor de hipnoterapie.

"Hipnoza pentru eliberarea de endorfine":

 

 

 • după transa 10, vă puteţi opri, de asemenea, pentru că ultimele trei transe (T8, T9, T10) sunt  pentru  a simţi plăcerea de a trăi, clarificarea obiectivelor de viaţă şi o tehnică de sondare a minţii supraconstiente ("înţelepciune interioară", "inteligenta interioară", "sine superior" – alegeţi orice sintagmă doriţi)..
 • Învăţaţi să puneţi întrebări, în transă, şi să primiţi răspunsuri de la "intuiţia" dv.

 "Quiet the mind and the soul will speak."

 

Meditatie ghidata: exercitiu miraculos pentru iertare":

 

 

Aceasta este, totodata, si ordinea in care este cel mai bine sa lucrati cu videoclipurile postate pe you tube, in timpul terapiei.

 

 

"Respiraţie uşoară":

 

 

 

Sedintele sunt din ce in ce mai complexe si cuprind obiective din ce in ce mai importante pentru atingerea sucesului.

Cheia succesului este organizarea si perseverenta, actiunea, lucrul individual.

Daca asteptati ("pica para...") sa se schimbe lumea, Universul, pentru ca dv. sa obtineti ceea ce vreti astfel incat sa fiti fericiti, puteti sa fiti siguri ca veti astepta pana la sfarsitul zilelor dv. : acest lucru nu se va intampla.

Schimbarile vin odata cu schimbarile pe care noi le aducem in viata noastra.

Actiunea este esntiala.

Primul pas si ultimul pas sunt cei mai importanti pasi.

"Daca de un obiectiv te despart zece  pasi si ai facut noua, ai pierdut." 

"S-a inecat ca tiganul la mal."

 

Cele mai frumoase si importante transe pentru eliminarea simptomelor si pentru atingerea obiectivelor sunt transele  7-10.

Ele incheie ceea ce este de incheiat si aduc ceea ce va este necesar ca sa va transformati visele in realitate.

Ele se bazeaza, in mod esential, pe tot ce ati obtinut in primele 6 transe (+ AT-Schultz).

 

Videoclipurile postate de noi pe you tube sunt bune, cu atat mai mult cu cat sunt realizate  "live", insa sunt departe de ceea ce se intampla face-to-face, in cabinet.

Primiti atat de multe informatii incat va va fi dv. insiva greu s-o verbalizati, iar experientele pe care le veti trai in transa sunt uimitor de clare, precise, specifice.

Sunt exact ceea ce aveati nevoie in acel moment al vietii dv. Nimic nu este intamplator...

Acestea sunt daruri de la propriul dv.subconstient...

Caruia si noi (terapeutii) ii suntem recunoscatori!

Ciclul 1 al terapiei este ca o fundatie foarte solida pe care se poate construi orice.

Si urmeaza “Ciclul 2″, care se ocupa de relatii, in toate planurile:fizic, familial, cuplu, profesional, social… 

 

In cazul in care doriti sa faceti terapia doar pentru a va elibera de stres, pentru a va simti foarte bine, linistiti, calmi, energizati, si pentru a invata tehnicile de autohipnoza, sedintele de 50 min., sunt suficiente.

Dar experienta traita in transa se reduce, desigur, si ea.

Daca exista si o problema mai particulara, sunt mai indicate sedintele complete, de 90 min.

 

Numar sedinte: :

ciclul I: 5-12 sedinte (“sesiuni”); intre  transa a 5-a  si a 6-a se introduce antrenamentul autogen Schultz pe care il puteti invata intr-o singura sedinta; aveti acces la videoclip si puteti lucra apoi, singuri, pentru a obtine si a intari efectele pozitive ale relaxarii..

ciclul II: 5-12 sedinte (“sesiuni”); 2 transe de baza + 3 module principale: "Sanatate"; "Iubire"; "Bani".

Ciclul II are si 4 module optionale: "Durere"; "Iertare"; "Echilibrare energetica"; "Evoluitie spirituala".

 

Terapia cu care lucram noi are 100 de sedinte de 50 de minute.Toate aceste sedinte au fost inregistrate. Din cele 100 inregistrari,12 sedinte au fost facute videoclip-uri, de psih.Adrian Victor Gavrilov si le-am postat pe you tube.

 

Frecventa: 1-3 sedinte/saptamana. Se poate si mai rar dar, dupa o pauza mai mare de o saptamana, se diminueaza mult efectele daca nu lucrati singuri cu tehnicile invatate in timpul sedintelor, sau/si cu videoclipurile postate de noi pe you tube.

Puteti repeta, in cadrul cabinetului, orice sedinta doriti dv., de cate ori doriti. Repetitiile au rol de fixare si stabilizare, consolidare (mentinere) si chiar amplificare a efectelor pozitive ale sugesto-terapiei.

O sedinta de hipnoza ericksoniana de 50 min., repetata la cerere, costa mai putin cu 30%  pentru ca  dureaza doar 30 min. Se repeta doar "transa principala". Desigur ca poate fi prelungita cu "discutii" ( + 50 ron./30 min.).

Repetitiile se fac pana cand obtineti efectul dorit si, de asemenea, ori de cate ori, facand o pauza prea mare (nu ati lucrat nici macar 5 minute pe zi), simptomele reapar. 

 

Cercetarile au aratat ca un lucru foarte important, atunci cand oamenii fac autohipnoza, este sa faca autohipnoza macar 5 minute, in fiecare zi, la un timp stabilit dinainte de ei insisi, numit "timpul pentru hipnoza". In acel moment au practic o intalnire cu ei insisi, si este probabil cea mai importanta intalnire din acea zi. Hipnoza este un raspuns  conditionat: cu cat o faci mai des, cu atat o faci mai bine. Si cu cat o faci mai bine, cu atat efectele sunt mai puternice, apar mai rapid si devine mai utila si doresti s-o faci mai des ..si devii tot mai bun la ea... si este si mai utila, si  mai eficienta. Si astfel intri intr-un ciclu extrem de benefic. Si orice om merita macar 5 minute, zilnic, din timpul lui  pentru el insusi. Folositi-l pentru a face autohipnoza si a va bucura de ea, astfel incat sa fiti sanatosi, sa va eliberati de stresul cotidian, inerent, sa aveti o stare de spirit foarte buna.

 

In mod ideal, experienta dintr-un videoclip de 40-60 minute, poate fi repetata in 5-10 minute.(fara videoclip). Scopul nu este sa stam cat mai mult timp in transa ci sa obtinem aceleasi efecte pozitive intr-un timp cat mai scurt, singuri, fara vedoclip si apoi sa ne traim din plin viata. Autohipnoza, invatata si practicata, ne ajuta sa fim independenti de terapeut, de videoclipuri, astfel incat  sa ne simtim bine oricand dorim noi.

 

Nu este suficient sa avem un instrument foarte bun, daca nu il folosim e … ca si cum l-am pune intr-un depozit si am uita de el! Este foarte important lucrul cu tehnicile, intre sedintele de terapie,  pentru a le invata (fixare, consolidare, trairea tehnicii din plin) si a  le practica apoi ori de cate ori aveti nevoie. De asemenea, puteti repeta, pe parcursul terapiei de baza (10 sedinte + AT Schultz), orice sedinta, de cate ori doriti.
Terapiile scurte sunt active, este important sa lucrati,  sa faceti si dv. ceva intre sedinte, pentru a fixa si stabiliza efectele terapiei si pentru a continua sa va eliberati de stres. Prin practica, tehnicile devin deprinderi, ajungand sa faca parte din structura dv. de personalitate si, astfel, se desfasoara de la sine, fara efort (ca mersul pe bicicleta) oricand este necesar.
Nu este suficient sa dorim din tot sufletul ceva ….si sa ni-l imaginam in detalii…
Este necesar sa  actionam …sa facem ceva.
Pasi pe drumul spre atingerea obiectivelor.

 "Nimic mare nu s-a obtinut vreodata cu un efort mic."

 

Psihoterapia ericksoniana este o psihoterapie de scurta durata (12-24 sedinte), cu o sedinta pe saptamana poate dura 3-6 luni.
In hipnoza ericksoniana, numarul sedintelor poate fi redus la 12 (2 sedinte de pregatire +10 sedinte de transa hipnotica). La acestea se adauga, intre transa 5 si transa 6, Antrenamentul autogen Schultz, o singura sedinta.
Lucrandu-se intensiv (sedinte + lucrul cu tehnicile sau /si cu videoclipurile, intre sedinte + sedintele repetate, la cerere, in cadrul cabinetului), durata hipnoterapiei poate fi mai scurta (aprox. 3 luni).

Orice psihoterapie efectuata in transa are efecte mult mai puternice si astfel numarul sedintelor si durata psihoterapiei  se scurteaza foarte mult.

Invatati sa faceti autohipnoza si puteti continua astfel, sa lucrati singuri pentru a continua schimbarile pozitive aparute.

Desigur, cei care doresc, pot sa faca terapia completa (24 sedinte).

Important este ca persoanele sa initieze  schimbarea ("primul pas") intrucat, in 5-10 transe hipnotice, toti clientii invata sa faca foarte bine autohipnoza si pot continua sa lucreze si singuri (in autohipnoza), intarind efectele pozitive ale  terapiei si amplificand schimbarile din viata lor, pentru a-si realiza menirea si a-si transforma visele in realitate.

 

Noi vă urăm succes!

 

 Pasarea albastra; metafora aisbergului:

 

 

Microprogram psihoterapeutic pentru eliberarea de stres si starea de bine:

 

https://www.youtube.com/playlist?list=PLjZUwaB117wWwcOBU9syrR84tB7yUDfht

 

 

http://terapie-in-hipnoza.ro/videoclipuri  

 

“Pana si cel mai viguros stejar
a fost candva
un vlastar firav
in bataia vantului.”
Arthur Schopenhaur

 

Transe hipnotice:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLjZUwaB117wU_dQs6UJG0a7xbOG5Ee3_Y