ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihologie Psihologie Bucuresti

Bune maniere - Dezvoltare personală pentru copii

Bune maniere -  Dezvoltare personală  pentru copii
Autor: Elena Iamandi
Motto:”Un copil manierat, un adult elevat”


Cursuri de bune maniere – dezvoltare personală pentru copii


Bunele maniere reprezintă aspecte esențiale pentru integrarea și dezvoltarea copilului dumneavoastră în cadrul societății.

Consider că un copil manierat este întotdeauna mai apreciat de către adulţi şi mai uşor acceptat de către cei de vârsta lui, având doar de câştigat. Însușirea bunelor maniere, în urma descoperii acestora, contribuie la dezvoltarea unei personalității armonioase a copiilor.

Dezvoltarea personală și totodată însușirea de bune maniere reprezintă un atu pentru stabilirea de raporturi sociale de calitate, poate pava alături de calitățile personale drumul către succes în viață.

Principiile respectului, bunătății și politeții, pe care bunele maniere se axează, vor învăța copii să devină atenți atât la propriile nevoi cât și la nevoile celorlalți. Bunele maniere reprezintă de altfel, și o bază pentru o mai bună încredere în sine, prin prezentarea unui model comportament acceptat de societate.

Intrarea în contact într-un cadru organizat, începând de la o vârsta fragedă conduce la învățarea acestora în mod reflex. Cu cât ele vor fi utilizate mai des în fiecare zi, cu atât vor devenii mai conștienți de modul corepunzător în care trebuie tratată o persoană.


Coordonatoare curs: Elena Iamandi
Grupele de vârstă: 4 - 6; 7 - 9; 10 - 13;
Număr participanți / întâlnire: 6-8 copii
Frecvența: 2 / săptămână
Durata întâlnirii: 90 de min
Cost întâlnire: 35 lei
Durata cursului:10 luni
Informații suplimentare: 0726 944 677 sau 0761 627 249

Reducere: Copii din aceeași familie beneficiază de o reducere de 20%


Bunele maniere vor oferi copilului dumneavoastră instrumentele de care are nevoie în viață. Avantajele participării la acest curs:

- înțelegerea și însușirea bunelor maniere;
- învață să îi trateze pe ceilalți cu bunătate și înțelegere;
- învață să țină cont de sentimentele celorlalți;
- va căpăta încredere în sine;
- relații personale mai bune cu membrii familiei și prietenii, datorită interacțiunilor pozitive;
- scăderea agresiunii (În Anglia, școlile au înregistrat o scădere a agresiunii, prin programele care predau respect și maniere pentru copii);



Cursul urmărește dezvoltarea și integrarea bunelor maniere de către copil în scopul dezvoltării armonioase a personalității copilului și o mai bună adaptare în cadrul familiei, la școală, cu egali. Programul se desfășoară pe 10 luni având o structură modulară cu 2 întâlniri pe săptămână. Întâlnirea durează 90 min.

Periodic vor exista întâlniri individuale cu apaținătorii copilului în vederea evaluării obiectivelor propuse.

La finalul programului participanții vor primi un Atestat de Dezvoltare Personală-Bune Maniere , ce va cuprinde numarul de ore parcurse și tematica modulelor. Acesta se anexează la portofoliul educațional obligatoriu al elevului.

Admiterea la liceu sau în învațământul postliceal/universitar, se face pe baza portofoliului educațional al elevului, acesta fiind și cel care face departajarea candidatilor.


Elena Iamandi, psiholog clinician , vă invită să oferiți copilului dumneavoastră, posibilitatea de a participa la programul de Bune maniere – Dezvoltare personală.



http://www.ntvonline.ro/emisiuni/asta-i-via-a/galerie-video/6039