Ghid exercitii pentru gasirea punctului G

©

Autor:

Ghid exercitii pentru gasirea punctului G

Ce este punctul G?

Numit dupa Dr. Ernest Grafenberg (in urma unor studii in anii 1950) punctul G reprezinta un element structural al vaginului femeii, compus din numeroase terminatii nervoase si vase de sange. In termeni medicali, punctul G reprezinta un tesut spongios, de dimensiuni mici, ce face parte din glanda parauretrala (burete uretral), analog prostatei masculine.
Exista atat pareri pro cat si contra privind existenta acestui “ buton” magic. Unii experti pro punctul G au incercat sa stabileasca daca acest tesut reprezinta o glanda distinctiva sau mai degraba un grup de terminatii nervoase ce se extind de la nivelul clitorisului. Acestia au concluzionat ca punctul G reprezinta o unitate independenta, comparabila cu un organ masculin (prostata) . Referit ca prostata feminina, pentru a percepe mai bine din punct de vedere fizic existenta acestui " punct ", tesuturile sale se afla in zona de productie a unor chimicale asemanatoare celor produse de glandele prostatei masculine, ce ofera fluiditate spermei.
Punctul G si prostata masculina sunt similare si in ceea ce priveste senzatiile obtinute in urma stimularii sexuale ale acestor zone. Stimularea punctului G implica de multe ori ca si final al orgasmului, ejacularea feminina, ce nu poate fi obtinuta prin alte tipuri de orgasm sau stimulare sexuala.
Cei mai sceptici dintre doctori si cercetatori recunosc insa existenta acestui punct spongios, insa nu ii recunosc atributiile de epicentru al trairilor orgasmice la femei.
Acest tesut spongios, are forma si marimea unui bob de fasole, localizat la o adancime de aproximativ 5 cm in interiorul vaginului, catre peretele vaginal exterior, imediat sub osul pelvisului. Exista cazuri cand pozitionarea difera putin, cat si marimea zonei erogene, in functie de caracteristicile anatomice ale femeii. Activat prin stimulare sexuala acesta poate provoca placerea sexuala suprema, chiar si orgasme multiple. Exista chiar si unii terapeuti sexuali care sustin ca femeile isi pot amplifica acest punct al placerii prin dieta si exercitii (tema ce a starnit o noua controversa in lumea medicala) .
Atunci cand persoana in cauza este excitata, punctul G se amplifica in dimensiuni datorita cresterii fluxului sangvin. De aceea este foarte important gradul de excitatie si nivelul de stimulare sexuala inainte de a incerca sa depistati pozitia punctului G. In majoritatea cazurilor cand femeile sau barbatii nu pot depista punctul G se datoreaza excitatiei insuficientei si modului de abordare a acestuia (necesita presiuni ferme la nivelul vaginului, nu atingeri usoare – punctul G se situeaza adanc in peretele vaginal) .

Cercetator american Paul Joannides, psihoanalist, mentioneaza intr-una din cartile sale considerate a fi un adevarat ghid de sexualitate., “The Guide to Getting It On! “ (Goofy Foot Press, 2008), faptul ca senzatiile resimtite la nivelul clitorisului ajung la creier printr-un nerv somatic ce inerveaza organele sexuale externe in cazul ambelor sexe, in timp ce senzatiile vaginale (inclusiv cele resimtite la nivelul punctului G) sunt trimise la creier printr-o serie de nervi pelvici. Astfel, stimuland ambele zone (clitorisul si punctul G) se obtine un orgasm mult mai intens, “complet”.

Stimularea punctului G – nu este doar pentru femei !

Nu doar femeile beneficiaza de existenta punctului G – ci si barbatii. Numit punctul P, acesta este localizat in zona inferioara a peretelui rectal, aflandu-se in contact cu glanda prostata.
Si in cazul barbatilor, aceasta zona este la fel de sensibila la atingere si are la fel de multe terminatii nervoase si vase de sange, ca si punctul G. Mai mult decat atat, stimularea prostatei (masajul prostatei) poate provoca un orgasm intens si ejaculare puternica, continuua si nu sacadata (ca in cazul stimularii peniene) .
Desi nu reprezinta o practica confortabila sau frecvent acceptata de barbati, acestia trebuie sa stie ca nu reprezinta nimic ciudat, pervers sau gay, in stimularea prostatei. Depinde de fiecare individ si de partenera sa, daca doresc sa exploreze aceste placeri sexuale, dar cu siguranta nu trebuie sa aveti retineri sau sa va simtiti inconfortabil, deoarece tot succesul stimularii prostatei este relaxarea.

Descoperirea punctului G la femei

punctul G la femei Sfaturi – exercitii pentru femei

Cel mai bun mod de a obtine punctul culminant in orgasmul de tip G, este de a experimenta si descoperi mai intai singura acest buton al placerii sexuale si apoi impreuna cu partenerul dvs, ghidandu-l in acest proces. Cum ar trebui barbatii sa fie experti in gasirea si stimularea acestui punct cand femeile nu-si cunosc propriul corp si modul de reactie al acestuia?
Fiecare femeie poate fi diferita in ceea ce priveste pozitionarea exacta sau marimea punctului G. Conform unor studii, unele femei nici nu detin acest punct erogen; mai mult decat atat rapunsul orgasmic este diferit, iar unele femei pot chiar sa aprecieze mai mult stimularea clitoridiana decat pe cea vaginala. Faptul ca nu reusiti sa ajungeti la orgasm prin stimularea punctului G sau nu puteti sa oferiti partenerei dvs placerea suprema prin aceasta metoda, nu inseamna ca este ceva in neregula cu unul din voi. Trebuie sa invatati sa va cunoasteti, sa va explorati corpurile si sa lasati timp corpului sa reactioneze la anumiti stimuli pentru a determina care este metoda cea mai potrivita pentru atingerea placerii maxime. Corpurile voastre au suficiente zone erogene ce pot fi explorate.

cum gasim punctul GPentru cele/ cei care au nevoie de cateva indrumari in ceea ce priveste gasirea punctului G, iata cateva exercitii si informatii utile:
>Inainte de a incerca sa identificati punctul G trebuie sa fiti suficient de excitata pentru a determina amplificarea naturala a tesutului spongios (atat pentru o identificare mai usoara cat si pentru o stimulare mai eficace) .
>Aveti nevoie de suficient lubrifiant pentru a facilita stimularea manuala.
>Intinsa pe spate, cu coapsele desfacute, corpul relaxat, plasati degetul aratator sau cel mijlociu in interiorul vaginului, astfel incat sa acoperiti cu palma zona pubiana, iar degetul sa apese pe peretele vaginal.
>Realizati o miscare de tasare cu degetul in momentul in care ati identificat o zona cu o textura diferita, o suprafata cu ondulatii ale mucoasei, textura spongioasa, putin mai aspra, la o adancime de aproximativ 5 cm in interiorul vaginului.
>Veti putea constata in scurt timp daca zona a fost identificata corect, in functie de senzatiile pe care le starneste presiunea exercitata cu ajutorul degetului (incercati intensitati diferite ale presiunii, miscari circulare, miscari de du-te vino pentru a stabili raspunsul organismului in fiecare caz) . Explorati-va corpul si sexualitatea.
>In timpul stimularii, tesutul respectiv se va umple cu lichid, marindu-si astfel usor volumul. Astfel va fi mai usor de identificat si stimulat.
>Un indiciu sigur al indentificarii corecte a punctului G este senzatia puternica de a urina. Aceasta senzatie se datoreaza localizarii punctului G langa uretra, iar stimularea zonei induce senzatia de urinare (insa nu va faceti griji- senzatia va disparea o data cu incetarea stimularii ; pentru confortul dvs incercati sa mictionati inainte de inceperea exercitiului).

Sfaturi- exercitii pentru barbati

O mare parte din exercitiu consta in pregatirea cadrului si a partenerei pentru acest exercitiu de cunoastere a corpului si a modalitatilor de furnizare a placerii sexuale. Aceasta deoarece un cadru intim si o relaxare profunda, va lasa celelalte elemente precum lumanari, cadru romantic, muzica tomantica, masaj cu ulei, aromoterapie, afodisiace sa-si faca efectul in a trezi simturile partenerei si a determina “iesirea” punctului G (amplificarea dimensiunilor sale anatomice).

Masajul senzual partenerei (10-15 minute/ fiecare parte) are rolul de a a crea intimitatea si conexiunea dintre parteneri, sporirea relaxarii corporale pentru amplificarii receptivitatii la stimularea corporala. Foarte important in cadrul acestui masaj este sa nu atingeti, stimulati clitorisul sau vaginul.
Pe masura ce partenera devine din ce in ce mai relaxata si mai excitata puteti incepe si exercitiul punctului G, fara insa a intretine un raport sexual cu aceasta.
>Gasiti pozitii confortabile pentru amandoi (intinsi pe o parte, sau ea intinsa pe spate si el in genunchi intre coapsele ei), sa aveti la indemana lubrefiantul vaginal si procedati ca si in exercitiul descris anterior: introduceti 1-2 degete in vagin, cuprinzand osul pubic si aplicati o presiune usoara, apoi crescanda la nivelul peretelui vaginal la adancimea potrivita pentru a localiza punctul G.
> Foarte important: femeia trebuie sa ghideze partenerul prin vorbe/ miscari/ sunete astfel incat ambii sa invete sa-si cunoasa trupul, iar partenerul sa obtina feedback in ceea ce priveste disconfortul/ placerea resimtita la diverse miscari/ intensitati; puteti strange muschii plafonului pelvian (ca in exercitiile Kegel) pentru a observa efectele asupra partenerului, intensificarii/ diminuarii placerii sexuale.
> Partenerul va simti o zona putin mai aspra, cu o textura diferita de cea a vaginului. Acea zona reprezinta zona erogena G; pe masura ce acesta stimuleaza zona, punctul G isi va amplifica dimensiunile, fiind mai usor de identificat la palpare.
> Pentru a intensifica placerea (cu miscari usoare sau mai dure asupra punctului G) puteti incepe si stimularea clitoridiana cu cealalta mana.
> Femeia va resimti la un moment o nevoie urgenta de a urina- acesta nu este un moment de ingrijorare- este o reactie normala si trebuie sa continue sa se relaxeze – aceasta este introducerea in ceea ce inseamna ejacularea feminina. Aceasta senzatie se datoreaza pozitiei vezicii urinare, in imediata apropiere a punctului G. Senzatia va disparea odata cu incetarea stimularii si diminuarea dimensiunilor punctului G.

In cazul in care nu aveti orgasm in urma acestui exercitiu nu trebuie sa va faceti griji. Scopul principal al acestui exercitiu este gasirea punctului G si observarea reactiilor organismului la diferiti factori de stimul. De multe ori este necesara repetarea de mai multe ori a acestui exercitiu pentru a educa corpul in ceea ce priveste orgasmul vaginal (G orgasm) si pentru a simti fizic, acest punct magic.
Pentru a facilita executarea exercitiului puteti aseza 1-2 perne sub fund pentru a schimba unghiul de de penetratare a vaginului.
O data finalizat exercitiul, cu orgasm sau nu, partenerul va percepe o energie diferita a partenerei. Acesta este momentul in care se finalizeaza exercitiul, iar barbatul cuprinde cu o palma vaginul femeii si cu cealalta pieptul in zona inimii. Mentineti aceasta pozitia cateva minute, respirand in tandem pentru a va bucura de noua experienta.

Descoperirea punctului G masculin

punctul G masculinFoarte putini barbati au experimentat placerile orgasmului prostatei, fie datorita lipsei de informatii, fie datorita asocierii cu o practica homosexuala. Ideea ca acest exercitiu ar fi de natura gay este total gresita. Prostata reprezinta o glanda ce furnizeaza barbatului placere sexuala intensa, ce poate fi stimulata atat individual cat si de partenera (se recomanda folosirea unui prezervativ sau a unei manusi latex, pentru igiena si pentru a evita vatamarea accidentala) .
Glanda prostata este localizata la aproximativ 4 cm in interiorul anusului, pe peretele rectal inferior. Rolul sau este de a crea lichid prostatic, ce se combina cu sperma si lichidul provenit din veziculele seminale pentru a obtine sperma. Prostata reprezinta un organ din tesut moale, spongios, de dimensiune a unei castane medii, ce contine numeroase terminatii nervoase si este foarte sensibil la atingere.
Punctul G la barbati este mult mai usor de gasit decat in cazul femeilor, insa aveti nevoie de rabdare.
> Intins pe spate, intr-o pozitia confortabila sau cu picioarele ridicate, sprijinite de spatarul unei canapele (pozitie ce faciliteaza mult exercitiul), trebuie sa ajungeti cu usurinta la nivelul perineului si orificiului anal (puteti adauga 1-2 perne sub fese pentru a ridica pozitia planseului pelvian) .
>Masati usor zona din jurul anusului si perineului, folosind lubrifiant corespunzator acestei zone. Miscarile trebuie sa fie usoare, delicate, circulare.
>Pe masura ce exercitati o presiune treptata in zona orificului anal, lasati muschiul sfincter sa se relaxeze, pana cand treptat veti avea contact cu punctul P (aproximativ 4 cm in interiorul canalului rectal) .
>Tehnicile de stimulare a punctului P difera, insa cheia este de a aplica miscari graduale, usoare si a lasa corpului timp sa reactioneze si sa raspunda.
>Acelasi lucru poate sa-l faca si partenera dvs (realizand eventual combiantii de stimulare a perineului, stimulare peniana cu mana sau orala, etc), momentul ejacularii va fi deosebit- lichidul seminal fiind proiectat in jet continuu si nu sacadat.

Cum pot imbunatati performantele punctului G?

In afara de castigarea experientei prin introducerea acestor exercitii in practica dvs sexuala regulata, precum si cresterea frecventei activitatii sexuale, puteti sa intensificati placerea obtinuta in urma stimularii punctului G prin practicarea exercitiilor Kegel. Prin alternarea contractiilor si relaxarii muschilor pubo-coccigieni se intaresc muschii vaginali, asigurand o “prindere” mai puternica a degetului, penisului partenerului, actiune ce creste presiunea exercitata asupra punctului G.
La fel ca si exercitiile pentru abdomen, muschii spinali si muschii picioarelor, si punctul G poate fi intretinut pentru un potential maxim de producere a orgasmului. Femeile care practica aceste tip de exercitii sunt mult mai receptive la stimularea vaginala, au un mai bun control asupra orgasmelor si o sensibilitate sporita a punctului G.

Jucarii sexuale pentru punctul G
Aceste tipuri de jucarii sexuale, de marimi si forme diferite, atat pentru femei cat si pentru barbati reprezinta o metoda eficienta de a amplifica senzatiile orgasmice prin stimularea punctului G, facandu-va sa cedati vibratiilor coporale extrem de placute. Majoritatea au o forma curbata astfel incat sa faciliteze gasirea punctului G. Daca dvs si partenerul dvs intampinati dificulati in gasirea punctului G, o jucarie sexuala specifica ar putea fi exact ceea ce va trebuie.

Data actualizare: 17-11-2019 | creare: 25-02-2010 | Vizite: 208927
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Unde este punctul G?
  •