Ghimbir - Zingiber officinale

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Zingiber officinale

Denumire populara: ghimbir

Partile utilizate: Radacina.

Actiune: Stimulent, carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), antispastic, irita pielea, diaforetic (provoaca transpiratia), stimuleaza menstruatia.

Indicatii terapeutice: Ghimbirul poate fi utilizat ca stimulator pentru circulatia periferica. In stari febrile, ghimbirul are actiune diaforetica, provocand transpiratia. Ca gargara, poate ameliora durerile din gat. Extern, reprezinta o baza pentru tratarea fibrozitelor si a luxatiilor. Ghimbirul este folosit in lumea intreaga pentru efectul carminativ. In tarile cu clima fierbinte si umeda precum India, aceasta planta este consumata in fiecare zi, pentru a combate problemele de indigestie. Nu este consumat doar datorita aromei, ci si pentru efectele antioxidante si antimicrobiene necesare pentru conservarea mancarurilor.

Preparare si administrare: Infuzie - se toarna o cana de apa fierbinte peste 1 lingurita de radacina proaspata si se lasa la infuzat 5 min. Se bea de cate ori se doreste. Decoct - daca se foloseste radacina uscata, se pune 1 lingurita si jumatate la  cana de apa. Se fierbe usor 5-10 min. Se bea oricand este nevoie.

Data actualizare: 11-03-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 3461
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!