Gimnastica pentru copilasi

Autor:

Înainte de a trece la diferite activitati bazate pe miscare, e bine ca întotdeauna sa faci împreuna cu cel mic putina încalzire pentru a-l pregati pentru cele ce urmeaza.


Degetelele

Spune-le adultilor sa formeze un cerc, stând în picioare ai tinând copiii cu fata spre interiorul cercului pentru ca si acestia sa se poata privi. Daca esti doar tu si copilul, îl poti aseza fata în fata cu tine sau va puteti privi în oglinda.


Indicatii

Se arata, rând pe rând copiilor: degetele, palmele, pumnisorii etc. Se ating unele dupa altele. Se misca si se scutura în ritmul muzicii.
Odata încheiata încalzirea, micutul va fi gata sa faca miscari poznase dintre cele mai neasteptate. Numai bine sa treceti la activitati fizice propriu-zise.


Ne jucam, ne jucam
Cu degetul mare noi ne jucam
Când degetul mare a obosit,
Aratatorul a si sosit
Ne jucam, ne jucam
Cu aratatorul noi ne jucam
Când aratatorul a obosit
Mijlociul a si sosit
Ne jucam, ne jucam
Cu mijlociul noi ne jucam
Când mijlociul a obosit
Inelarul a si sosit
Ne jucam, ne jucam
Cu inelarul noi ne jucam
Când inelarul a obosit
Mititelul a si sosit
Ne jucam, ne jucam
Cu mititelul noi ne jucam
Când mititelul a obosit
Palmele au si sosit
Ne jucam, ne jucam
Cu palmele noi ne jucam
Când palmele au obosit
Pumnisorii au si sosit
Ne jucam, ne jucam
Cu pumnisorii noi ne jucam
Când pumnisorii au obosit
Picioarele au si sosit
Ne jucam, ne jucam
Cu picioarele noi ne jucam
Când picioarele au obosit
Ochisorii au adormit.

Mingi în cascada

Ia o perna mai mica de forma patrata si sprijin-o de canapea sau de orice alt obiect pentru a crea un plan înclinat, la baza carui vei chema toata lumea care participa la activitate.
Luati o cutie mare sau un cos de rufe si umpleti-l/o cu mingi moi (cam de marimea unei mingi de tenis sau mai mici). Spuneti tuturor sa numere, cu voce tare, tare si rar. Când se striga "trei" lasati mingile sa cada pe planul înclinat si sa se împrastie prin camera. Copiii trebuie apoi sa culeaga mingile si sa le arunce în cos.Amintiti-va ca ridicarea de jos, adunarea si punerea mingilor în cos sunt la fel de interesante pentru copii ca si momentul când mingile aluneca pe planul înclinat, asa ca nu grabiti realizarea acestei parti a activitatii. Adultii asista si încurajeaza copiii în timpul activitatii - "Iata una aici! Aproape am terminat! Mai sunt doar doua mingi!"
Daca realizati aceasta activitate cu micuti care nu merg de-a busilea, acestora le va placea foarte mult sa priveasca mingile care se rostogolesc pe plan. Dupa ce mingile se împrastie, asezati copiii în jurul cosului pentru a putea observa adultii care aduc mingile înapoi.

REPETARE: Aceasta activitate poate fi repetata de doua sau chiar de trei ori.

Cântec concluzie

Poti sa prinzi mingile?
Prinde mingile
Prinde mingile
Poti sa lasi mingile?
Exact asa ca mine.

Pampers

Articol oferit de Pampers

 


Data actualizare: 11-11-2012 | creare: 26-03-2009 | Vizite: 10988

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK