Ginkgo Biloba

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Ginkgo Biloba

Denumire populara: Ginkgo Biloba

Descriere: Copacul ginkgo poate ajunge la o inaltime de 30-40 m si o raspandire de 9 m. Trunchiul poate avea un diametru de 4 m. Copacii tineri au o forma piramidala, cu ramuri asimetrice. Copacii mai batrani au o forma ovala. La aproximativ 100 de ani coroana incepe sa se largeasca. Copacii ginkgo pot trai 1000 de ani sau mai mult. Cel mai batran copac din China are 3500 de ani.

Copacul masculin are forma unei coloane mai subtiri si sunt putin mai inalti, in vreme ce copacii feminini au o coroana mai larga si o intindere mai mare.

Ramurile sunt scurte si cresc aproape la un unghi drept. Frunzele cresc in timpul primaverii, in grupuri de mai multe frunze. Mugurii mai produc seminte si polen. Lemnul din interiorul trunchiului este galben. Scoarta este maronie spre gri. Semintele sunt argintii.

Habitat: Copacul este originar din estul Chinei. Creste spontan in China si Japonia, fiind plantat in multe alte tari, datorita aspectului si utilizarilor terapeutice.

Indicatii terapeutice: Ginkgo biloba este indicata pentru o gama larga de afectiuni vasculare si neurologice. Este recomandat pentru - ameteli, dureri de cap, acufene, surzenie partiala, pierderea memoriei si incapacitatea de concentrare, capacitate intelectuala diminuata de circulatia deficitara, anxietate, depresie, tulburari neurologice, vedere si auz scazute din cauza insuficientei vasculare, schiopatare cauzata de obstructie arteriala, sensibilitate la frig si paloare a extremitatilor cauzata de circulatia periferica deficitara, sindromul Raynaud, tulburari hormonale, tulburari de circulatie arteriala datorate imbatranirii, diabetului si fumatului, scleroza arterelor cerebrale fara manifestari mentale, angiopatie arteroscelrotica a membrelor inferioare, lezarea tesutului diabetic, cu risc de cangrena, tulburari circulatorii ale pielii si ulceratii cauzate de ischemie.

Alte indicatii includ tuberculoza, gonoree, leucoree, anghina pectorala, dizenterie, hipertensiune, astm, bronsita. Ginkgo biloba poate face parte din tratamentul unor boli mai grave, precum tumori benigne, diabet, ischemie cardiaca. Planta este foarte eficienta si in tratarea Alzheimer, datorita faptului ca mareste secretia de dopamina si noradrenalina, precum si tonusul muschilor care acopera vasele de sange din creier.

Preparare si administrare: Exista o varietate mare de produse bazate pe gingko biloba, precum ceaiuri, tincturi, unguente, etc. Extractul de gingko biloba are un efect pozitiv in stari de depresie si anxietate; sporeste procesul de memorare si rezistenta la oboseala. Poate fi utilizat sub forma de unguent impotriva celulitei, datorita faptului ca activeaza microcirculatia. Cand este folosit in compozitia sampoanelor, ginkgo biloba stimuleaza circulatia sangelui la nivelul scalpului.

Ceaiul si unguentele din ginkgo biloba pot trata ulcerul varicos. Efectul este si mai mare daca ceaiul de ginkgo biloba este asociat cu un regim alimentar de detoxiefiere a corpului.

Contraindicatii: Consumul de frunze poate cauza ameteli, dureri de cap si reactii alergice. Nu este indicata administrarea plantei in combinatii, daca se suprapune cu un tratament cu anticoagulante.

Data actualizare: 07-05-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 12285
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum