Greşeli frecvente dimineaţa

©

Autor:

Greşeli frecvente dimineaţa

Apăsarea butonului de snooze

Somul este mult mai odihnitor dacă mergem la culcare şi ne trezim la aproximativ aceeaşi oră. Pierderea a încă 5-10 minute în pat nu va aduce o odihnă suplimentară. Senzaţia de astenie după-amiaza poate fi cauzată de un somn neodihnitor - un dispozitiv de urmărire a somnului pate fi util deoarece poate detecta momentul în care suntem într-o perioadă de somn mai superficială şi care este momentul optim pentru a ne trezi.

Camera întunecată

Este foarte tentant să dormim într-o cameră foarte întunecată, cu draperiile trase. Acest obicei s-a dovedit a nu fi unul foarte bun atunci când este voba despre trezit. Lumina de dimineaţă ajută la ajustarea ceasului interior. Acest lucru ajută la obţinerea unui somn odihnitor şi la lupta organismului împotriva infecţiilor şi inflamaţiilor. Statul afară la lumină ajută la sinteza de vitamina D, la o gândire mult mai clară, la o stare de bine şi la exerciţiile fizice.

Dormitul peste program

Deşi oferă în acel moment o senzaţie de bine, mai ales după o perioadă de deprivare de somn, pe termen lung respectarea unui program de somn are mult mai multe avantaje. Acest lucru presupune aceeaşi oră de trezire în fiecare dimineaţă, inclusiv în week-end.

Trecerea de la poziţia culcată în picioare

Trecerea de la decubitul dorsal la ortostatism foarte repede poate avea repercursiuni: datorită acţiunii gravitaţiei, sângele întâmpină o rezistenţă suplimentară şi tensiunea arterială poate să scadă, determinând o senzaţie de ameţeală. În cazurile mai severe poate determina leşinul. Ridicatul din pat lent poate rezolva această problemă.

Exerciţiile fizice regulate

Sportul practicat regulat poate ajuta la îmbunătăţirea somnului, a funcţiei cardiace, a stării de bine, a greutăţii, etc. Probabilitatea de a adera la un program regulat este mai mare dacă sportul este practicat în cursul dimineţii.

Cafeaua de dimineaţă

Dacă nu beţi cafeaua cu care sunteţi obişnuiţi de dimineaţă puteţi fi foarte iritabili, obosiţi, cu o capacitate de concentrare scăzută, dureri de cap, greaţă şi alte simptome asemănătoare răcelii. Dacă încercaţi să scădeţi contitatea de cafea consumată zilnic, acest lucru se poate face scăzând treptat doza.

Spălatul pe dinţi dimineaţa

Ignorarea acestui obicei poate duce la depunerea de tartru şi de plăci pe dinţi, lucru care poate fi rezolvat ulterior numai la cabinetul medicului dentist. O igienă orală corespunzătoare poate aduce foarte multe beneficii şi poate evita gingivitele, respiraţia urât mirositoare, sângerări gingivale şi alte probleme. Spălatul pe dinţi se recomandă înainte de consumul de cafea sau la 30-60 de minute după deoarece aceasta este acidă şi poate distruge dinţii în combinaţie cu pasta de dinţi.

Dispozitivele electronice

Controlul dispozitivelor electronice constant poate duce la o creştere a nivelului de anxietate. Dacă ne controlăm emailul primul lucru de dimineaţă acest lucru poate determina o presiune suplimentară în a începe munca. O perioadă de deconectare de dimineaţă poate aduce foarte multe beneficii.

Începe ziua cu un program

Este mult mai simplu să avem un program sau o listă a lucrurilor pe care trebuie să le rezlizăm în ziua respectivă. Un plan bine organizat ne poate ajuta să menţinem o linie logică a activităţilor zilnice şi avem mult mai multe şanse în a realiza cât mai multe lucruri din cele pe care ni le propunem. Este necesară stabilirea priorităţilor, cât şi bifarea activităţilor realizate la sfârşitul zilei. Odată de am efectuat un plan al zilei, este recomenadat un moment de linişte în care să ne bucurăm de tot ceea ce avem şi ce am realizat până atunci. Oamenii care respectă acest lucru au tendinţa de a fi mai satisfăcuţi în relaţiile cu ceilali, mai bucuroşi, se axează mai mult pe probleme şi pe rezolvarea acestora. Dacă ziua este plină de zgomot şi de agitaţie, dimineaţa este un moment perfect pentru a ne rezerva câteva momente de linişte. Meditaţia de dimineaţă este foarte benefică şi poate juta la menţinerea unei tensiuni arteriale normale, scăderea nivelurilor hormonilor de stres şi poate ajuta în cazul insomniilor, migrenelor sau durerilor de cap.

Micul dejun

Persoanele care nu sar peste micul dejun au tendinţa de a avea o minte mai clară, mai puţin ţesut adipos şi o incidenţă mai mică a diabetului zaharat de tip 2. Alimentele cu foarte mulţi carbohidraţi au tendina de a determina o creştere rapidă a nivelului de glucoză din sânge, dar şi o scădere mult mai rapidă a acesteia astfel încât determină iritabilitate, senzaţia de foame şi oboselă. Un mic dejun bogat în proteine şi fibre aduce mult mai multe beneficii.

Crema de soare

Crema de soare poate proteja împotriva radiaţiilor UV ale soarelui şi, astfel, ne poate proteja de cancerul de piele spre exemplu. Ideală este aplicarea acesteia cu 15 minute înainte de a ieşi în soare.


Data actualizare: 19-06-2018 | creare: 19-06-2018 | Vizite: 1239
Bibliografie
Don't Make These Morning Health Mistakes, https://www.webmd.com/balance/ss/slideshow-morning-mistakes
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: