Grupul Roche raportează o creştere solidă a vânzărilor pentru primul trimestru al anului 2016

Data publicarii: 22-04-2016

Grupul Roche a înregistrat o creștere de 4% a vânzărilor globale, în primul trimestru al anului 2016, aceastea ajungând la 12,4 miliarde de franci elvețieni, la o rată de schimb constantă.

„Am început anul cu o creștere solidă a vânzărilor atât în diviza de Farmaceutice cât și în cea de Diagnostic. Procesul de aprobare a unor medicamente importante aflate în faza de cercetare este în plină desfăşurare. Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a acordat revizuirea prioritară în două noi indicații pentru un medicament de imuno-oncologie și o utilizare terapeutică nouă pentru un alt medicament folosit pentru tratarea sclerozei multiple progresivă primară. Per total, suntem în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor pentru anul 2016”, a declarat Severin Schwan, CEO, Roche.

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vânzările Diviziei de Farmaceutice au crescut cu 4% în primul trimestru al anului 2016, cumulând 9,8 miliarde de franci elveţieni, pe baza cererii crescute pentru medicamente destinate tratamentului afecțiunilor oncologice, cum ar fi cancerul colorectal, leucemia limfatică sau cancerul de sân. De asemenea, au fost înregistrate rezultate pozitive ale unor medicamente noi utilizate în tratarea cancerului de piele și cancerului pulmonar. În Europa, vânzările Diviziei de Farmaceutice a Grupului Roche au înregistrat o creștere de 5%, în timp ce vânzările au crescut cu 3% în Statele Unite și cu 4% în Japonia.

Vânzările Diviziei de Diagnostic

În ceea ce privește performanțele Diviziei de Diagnostic, vânzările au crescut cu 5% până la 2,6 miliarde de franci elvețieni, susţinute in principal de creşterea puternică înregistrată în Zona Asia-Pacific (+16%) și America Latină (+21%). Vânzările din Europa, Orientul Mijlociu și EMEA au crescut cu 1%, în timp ce în America de Nord au rămas stabile, iar în Japonia au scăzut cu 3%. Vânzările produselor Diabetes Care, destinate monitorizării glicemiei, au fost influenţate de condițiile dificile de piață, în special în America de Nord.

Cercetare și dezvoltare

În aceasta perioadă, Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a anunțat că va revizui prin procedură accelerată principalul medicament Roche de imuno-oncologie pentru două noi indicații terapeutice. De asemenea, FDA a desemnat ca „breakthrough therapy” un medicament Roche destinat tratamentului sclerozei multiple, acesta fiind primul medicament folosit în tratarea sclerozei multiple considerat „breakthrough therapy”.  Desemnarea de către FDA ca „breakthrough therapy” este menită să accelereze dezvoltarea și evaluarea medicamentelor destinate tratamentului bolilor grave, și să asigure accesul pacienților la acestea în urma unei proceduri de aprobare mai scurtă. De asemenea, Roche continuă cercetările în scopul dezvoltării de noi medicamente pentru astm sever, leucemie limfatică și limfom.

Perspective pentru 2016

În 2016, Roche estimează o creştere a vînzărilor de până în 5%, la o rată de schimb constantă. Se așteaptă de asemenea și o creștere a altor indicatori, cum ar fi EPS și dividentele exprimate în franci elveţieni.
Sursa: Golin, 22-04-2016, Vizualizari 532
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK