Guvernul va aproba un memorandum privind înfiinţarea unui comitet pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute în Programul de vaccinare

Data publicarii: 19-05-2017

Guvernul va aproba în şedinţa de joi un memorandum privind înfiinţarea unei comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute în Programul naţional de vaccinare, a anunţat premierul Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

"Am venit astăzi, înainte de şedinţa de Guvern, la Ministerul Sănătăţii pentru că astăzi vom aproba printr-un memorandum înfiinţarea unei comitet interministerial de urgenţă pentru soluţionarea disfuncţionalităţilor apărute din Programul naţional de vaccinare. Este o chestiune extrem de importantă şi, totodată, tot astăzi se aprobă o nouă organigramă, o nouă funcţionare în Ministerul Sănătăţii care conţine şi un nou modul - o unitate de management a vaccinării. Această unitate va fi responsabilă de tot ceea ce înseamnă procesul de vaccinare, de la achiziţionare până la administrarea vaccinului, incluzând aici - şi chiar ţin să subliniez acest lucru - campania de conştientizare a populaţiei. Este o chestiune extrem de importantă. Din păcate, a trebuit Ministerul Sănătăţii în aceste luni să acţioneze într-o formă aşa de pompier, pompieristic să stingă diverse focuri apărute prin proasta gestiune trecută", a precizat prim-ministrul.

El a adăugat că este important să fie gestionată bine şi campania de vaccinare antigripală.

"Cred că este important să gestionăm bine şi campania de vaccinare antigripală, trebuie să se desfăşoare în aceiaşi parametri, astfel încât să asigurăm, pe de o parte, necesarul de vaccinuri, iar pe de altă parte, să facem tot ceea ce ţine de noi în a conştientiza populaţia de necesitatea vaccinării. Pe de altă parte, să se pună la punct tot acest lanţ de la achiziţie până la administrare", a punctat şeful Executivului.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus că unitatea de management privind vaccinările va avea cinci membri şi va fi condusă de directorul INSP, Adriana Pistol.

"Se formează în interiorul Ministerului Sănătăţii. Va avea cinci membri, va fi coordonată de către doamna Pistol de la INSP şi va avea componentă de achiziţii, componentă de sănătate publică, componentă juridică. Va avea absolut toate componentele", a menţionat Bodog.
Sursa: Agerpres, 19-05-2017, Vizualizari 51
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK