ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Ortodonție și ortopedie dento-facială Ortodonție și ortopedie dento-facială Cluj-Napoca

Copiii si sporturile de iarna: direct la munte sau mai intai la ...Dentist?

Copiii si sporturile de iarna: direct la munte sau mai intai la ...Dentist?

Iarna a sosit in tromba, vacanta de iarna se apropie iar noi ne pregatim echipamentele pentru sporturile si jocurile de iarna sau poate tocmai am primit cadou o pereche de patine...ce bine! Dar stiati ca gutierele de protectie (sportive) fac parte din echipamentul sportiv obligatoriu in sporturile ce implica lovituri, căderi și contact corporal, mai exact în orice activitate în care se pot produce traumatisme dentare, fiind un element bun de luat in considerare si in joaca zilnica a copiilor.

 

In SUA, American Dental Association și Academy of Sports Dentistry recomanda gutiera de protectie oricărei persoane care este expusă la riscul de a se răni în zona feței, respectiv a gurii, atunci când participă la jocuri precum: fotbal, softball, racquetball, handball, basketball, skateboarding,arte marțiale, box, acrobatică, gimnastică, ciclism, echitație, hochei, rugby, polo..etc! Dar noi am vazut si vedem frecvent accidente soldate cu fracturi dentare chiar si la copiii/adolescentii si adulti care au cazut de pe bicicleta in parc sau in curtea scolii sau care au alunecat pe gheata patinoarului sau la ski.

 

Daca inca nu stiati de unde/cum sa procurati acest echipament de protectie (gutiera) HappydentClinicJunior&Family va informeaza puteti alege una din cele trei optiuni disponibile pe piata:

1. Gutiere de protecție universale: acestea se pot procura din magazinele cu profil sportiv și sunt preformate fiind gata de purtat. Au un preț foarte mic, ceea ce le face accesibile oricărei persoane. Cu toate acestea ele prezintă ca dezavantaj posibilitatea nepotrivirii la dimensiunea cavitații bucale. Sunt destul de voluminose, fac respirația și vorbitul uneori dificil și poate ca nu oferă o protecție prea bună.

 

2. Gutiere de protecție preformate de tip “fierbe și mușcă”: Aceste gutiere sunt realizate dintr-un materiale termoplastic si se pot procura chiar si de pe site-urile de cumparaturi pentru sportivi. Se fierb în apă, ceea ce le ramoleste și apoi se mușcă pe ele și se adaptează pe dantură presând cu degetul și limba, dar forma neuniforma rezultata este posibil sa nu ofere cea mai buna protectie in cazul unui tramatism.

 

3. Gutiere de protecție individuale: sunt proiectate și realizate în cabinetul stomatologic sau laboratorul de tehnică dentară pe baza indicațiilor medicului dentist, fiind cea mai buna varianta in materie de gutiere de protectie. Sunt preferate de sportivi datorită bunei adaptări pe arcadele dentare, a confortului și a protecției foarte bune – fiind disponibile în 1-3 straturi de protecție.

 

Asadar, HappydentClinicJunior& Family va recomanda sa vizitati pe medicul dentist mai bine preventiv decat terapeutic, mai bine pentru o gutiera decat pentru fracturi dentare!

 

HappydentClinicJunior& Family va ureaza sa fiti sanatosi, sa va bucurati de beneficiile sanogene ale sportului dar protejand aceasta valoare inestimabila:dintii naturali sanatosi!

 

 
Programare