ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Stomatologie Stomatologie Cluj-Napoca

Stomatologia estetica ...chiar si pentru copii?

Stomatologia estetica ...chiar si pentru copii?

RESTAURAREA ESTETICA A DINTILOR FRONTALI TEMPORARI IN STOMATOLOGIA PEDIATRICA : ONE STAGE SURGERY SI PARTENERIATUL HAPPYDENTCLINICJUNIOR &QCLINIC CLUJ NAPOCA

 

Asa este ca fiecare dintre noi intalneste pe strada, in parc sau in familiile noastre sau ale prietenilor nostri….poate chiar zilnic …zambetele schimonosite si mutilate de carie ale copiilor prescolari ? Asa este ca va provoaca inestetica lor ? Dar provocarea aceasta este atat estetica cat mai ales medicala si nu suntem lipsiti nici noi , echipa HappydentClinicJunior& Family in practica noastra de zi cu zi !

 

Mentinerea sanatatii dentitiei primare (a dintilor de lapte) este o conditie necesara a starii de bine a copilului secolului XXI asigurandu-i acestuia o masticatie, estetica, fonetica adecvate si preventia timpurie a dizarmoniilor dentomaxilare si a obiceiurilor vicioase. Din nefericire- caria dintilor de lapte (generic numita caria de biberon) este o grava si neglijata problema publica in Romania, mutiland sever dintii temporari (de lapte) frontali anteriori si/sau laterali . Imaginea dezolanta a copilului din fotografia atasata probabil nu va surprinde si veti replica natural : …multi altii ca el ! Din nefericire si in lipsa unor politici de preventie primara reala, parintii se alarmeaza tarziu doar cand durerile de dinti ale copilului le determina nopti albe sau cand copilul refuza alimentatia diversificata si fenotipic e subnutrit. Cautand dupa o solutie terapeutica , parintii afla cu stupoare de la medicul pediatru ca : …nu duceti pe copilul mic la dentist. Mai mult decat atat medicul dentist generalist le raspunde : …nu se poate face nimic cu copilul mic sau dreneaza dintii si ii lasa tot asa! Anturajul si « intelepciunea populara… » raspunde : dintii de lapte… oricum o sa cada ! Astfel unii copii se prezinta la noi mult prea tarziu ca sa mai prevenim ceva , totusi optiunile de tratament pot fi gandite incepand de la simplul tratament endodontic si controlul infectiei dentare pana la reconstituirea estetica a dintelui/dintilor .

 

Dintr-o eroare de comunicare a sistemului medical din Romania si a celui de pediatrie cu cel de stomatologie pediatrica -mai bine zis -prin lipsa interdisciplinaritatii dintre disciplinele medicale pediatrice -sansele copilului de a beneficia de protectia preventiei si/sau tratamentului cariei dintilor temporari sunt minime.

 

Intr-adevar, caria precoce a dintilor de lapte este pe de o parte consecinta a lipsei oricarui program de preventie primara a cariei dentitiei copilului mic iar pe de alta parte malnutritiei nou nascutului si a primei copilarii . Lipsa abordarii terapeutice sau abordarea terapeutica clasica (drenajul sau extractia) nu mai este o optiune de acceptat astazi.. Atat din punct de vedere medical dar si avand in vedere ca stima de sine a copiilor e din ce in ce mai dezvoltata precoce –parintii, si ei- au pretentii din ce in ce mai mari.

 

HappydentClinicJunior & QClinic din Cluj Napoca va ofera servicii de restaurare estetica a dintilor temporari si reabilitare orala completa!

 

 

 
Programare