Helichrysum

Numite si imortele, florile sunt originare din zona mediteraneeana si Africa de nord, fiind cultivate in Spania, Italia si Iugoslavia. O specie inrudita, H. orientale, este de asemenea cultivata pentru ulei.

Familie: Asteraceae (Compositae)

Extractie: Distilare din flori.

Descriere aromatica: Picant, dulce, aproape fructat.

Actiune medicala: Helichrysum trateaza infectiile si inflamatiile implicate de tuse cronica, bronsita, dureri musculare, artrita, flebita si probleme de ficat; combate reactiile alergice precum astmul.

Uz cosmetic: Helichrysum stimuleaza productia de noi celule, fiind folosit in acnee, tesut cicatrizant, contuzii, cuperoza, piele matura si arsuri. Este folosit ca fixativ in cosmetice si parfumuri. Extractele sunt adaugate la cremele cu factor de protectie solara.

Actiune emotionala: Aroma combare depresia, letargia, extenuarea nervoasa si stresul.

Combinatii: Bergamot, musetel, serlai, levantica, lemn de trandafir.

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 15-12-2008 | Vizite: 2406
Alte articole din aceeași secțiune:
  • Rasina de labdanum
  • Musetel albastru
  • Lichenul de stejar
  • Anason

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK