Hesse (Berenberg): Indicele dividendelor din România a crescut cu peste 150%, în ultimii cinci ani, în dolari

Data publicarii: 11-08-2017

Performanţa acţiunilor companiilor listate la bursa din România a fost una remarcabilă, indicele MSCI România Total Return a crescut cu mai mult de 150% în ultimii cinci ani, în dolari, a declarat Carsten Hesse, EME Equity Strategist la banca germană de investiţii Berenberg.

'Datorită unei creşteri economice foarte puternice şi a expansiunii fondurilor de pensii private, tot mai multe companii se listează la Bursa de Valori Bucureşti. Interesul investitorilor străini faţă de companiile listate la bursa din România a crescut foarte mult, în special faţă de sectorul bancar şi Fondul Proprietatea, lucru care este confirmat, de asemenea, prin dublarea volumului tranzacţiilor faţă de anul 2012. Recentele IPO-uri, MedLife şi DIGI, şi tranzacţiile semnificative din piaţă au fost foarte reuşite, ceea ce nu ne surprinde, deoarece investitorii sunt foarte interesaţi să profite de perspectivele de creştere puternică a economiei prin investiţii în companii româneşti', a spus Hesse.

Potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) remis, miercuri, AGERPRES, specialistul a mai afirmat că reglementările s-au îmbunătăţit, de exemplu, modul în care sunt distribuite dividendele, şi a fost redusă birocraţia pentru a scurta durata şi complexitatea procedurii de deschidere a unui cont de tranzacţionare pentru investitorii instituţionali străini.

'Să sperăm că vor urma în scurt timp alte tranzacţii mari pe piaţa de capital pentru a menţine interesul puternic al investitorilor internaţionali faţă de piaţa de capital din România', a subliniat reprezentantul Berenberg.

Renaissance Capital, una dintre cele mai importante bănci de investiţii în pieţele emergente, are o opinie similară.

"Piaţa românească a avut printre cele mai bune performanţe în acest an. Un număr mai mare de investitori faţă de acum doi ani au cunoştinţe despre piaţa din România şi tranzacţionează aici. De asemenea, în ultimele 12 luni am vazut un interes crescut din partea clienţilor noştri să afle mai multe informatii despre piaţa de capital românească. Activitatea în creştere pe piaţa bursieră vine ca urmare a unui avans economic sănătos şi a randamentelor dividendelor peste media din regiune', a afirmat Mark Reed, Global Head of Sales Trading la Renaissance Capital.
Sursa: Agerpres, 11-08-2017, Vizualizari 28
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK