Hipnoterapie pentru tratarea rapida a durerilor,afectiunilor sau bolilor, ca si tratament complementar.

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
150 Ron/sedinta
Anunț publicat de: Croitoru Marinela - Cabinet de psihologie
Locație: Bucuresti (Bucuresti)
Telefon: 0724279453
Data: 28-11-2020
Hipnoterapia este printre cele mai indicate terapii prin care se poate lucra pentru a trata durerile, afectiunile, bolile, recuperarea medicala, facilitand echilibrarea neuro-hormonala prin tehnici hipnotice de relaxare pentru a alinia creierul si organismul in procesul de autovindecare, prin folosirea de tehnici hipnotice proiective.

Durerile, afectiunile sau bolile reprezinta transpunerea conflictelor noastre psihologice, interioare, in somatizari, la nivelul corpului fizic, organic, fără a conştientiza chiar aceste conflicte, care ne provoaca pe de o parte emotii negative, framantari, suferinta, frustrare si stres la nivel emotional-psihic, si pe de alta parte dureri, afectiuni, sau boli grave la nivel fizic-organic, ambele fiind rezultatul unui dezechilibru neuro-hormonal.
O importanţă foarte mare, esenţială , o au emoţiile, care sunt manifestările psihicului nostru, unele pozitive, altele negative, pe care unii dintre noi le controlăm, le interiorizam sau le negam in incercarea de a le diminua cat mai mult, iar unii dintre noi le exprimăm pur şi simplu, le exteriorizăm. Şi totuşi ce sunt, la modul real, emoţiile? Emotiile sunt reacţia sau răspunsul asociat modului in care gandim despre anumite evenimente, situatii sau împrejurari exterioare pe care le experimentam de-a lungul vietii noastre.
Cu toţii am observat că emoţiile pozitive ne umplu de energie, de vioiciune fizică, ne înbunătăţesc tonusul muscular, ne permit să ne relaxăm, să ne destindem; emoţiile negative, în schimb, ne fac să ne crispăm, să ne încordăm, să avem tensiuni musculare sau viscerale de intensităţi variabile, dureri, uneori dificil de depăşit. Explicaţia este că mintea noastra, psihicul (sau, pentru cine preferă, sufletul, termenul grecesc "psyche" semnificând exact "suflet") nu este separată de corpul nostru carnal, material , ci împreună formează un ansamblu minte-corp.
Ca urmare, corpul fizic reacţionează la orice influenţă sau impresie ce se exercită asupra psihicului (sufletului) sub forma emoţiilor. In popor putem auzi expresii de genul "nod in gat", "simt ca imi explodeaza capul", "furnicături în talpi", "gheară în inimă", etc., ceea ce arată faptul că emoţiile au o localizare fizică precisă. Explicat în termenii psihosomaticii, spunem ca stările psihice (sufleteşti) se somatizează.
Cum ne afectează fiziologic conflictele interioare generatoare de stres emoţional, de stări afective negative, de sentimente negative şi de obsesii?
Este important sa se stie ca evenimentele traumatizante pot fi percepute diferit de persoane diferite si chiar si de aceeasi persoana, iar modul in care gandim despre acel eveniment, modul in care il percepem, trecandu-l prin filtrul credintelor, experientelor, valorilor noastre personale va genera anumite emotii, trairi sufletesti, stari care la randul lor generează anumite tipuri de reacţii fizice, în anumite zone ale corpului; aceste reacţii, dacă sunt persistente, dacă devin un reflex, o atitudine constantă, pot conduce în timp la boli cu grade variabile de gravitate, pana la foarte grave, tumori sau cancer. Dacă psihicul nostru este supus constant unor factori perturbatori, destabilizanţi (ceea ce numim "stress psihic"), toate aceste situaţii, condiţii nefavorabile, vor provoca emoţii negative, ele însele reprezentând un stres, care se suprapune si afectează în mod particular starea de sănătate a persoanei în cauză. Afecţiunile pe care le pot provoca conflictele psihologice generatoare de emoţii sau stări sufleteşti negative ( furie, ură, răzbunare, autoînvinovăţire s.a.m.d) pot fi de foarte multe feluri şi se pot localiza în orice zonă sau organ al corpului.
Un exemplu al trecerii la act somatic este cel al unui copil care , de câte ori părinţii lui se certau violent, avea dureri mari de stomac. Durerile încetau în momentul în care părinţii încetau cearta. Copilul obişnuia să spună…Dacă voi o să vă certaţi, iarăşi o să mă doară stomăcelul…
Merită remarcat şi faptul că, uneori, simpla atingere a anumitor zone ale corpului nostru ( fără intenţia de a realiza procedee gen masaj, presopunctură, acupunctură, etc.) declanşează emoţii sau chiar stări sufleteşti deosebite (amintiri, nostalgii, stări afective, etc.).
Este totuşi necesar un anumit nivel de receptivitate a persoanei, pentru a percepe corect astfel de trăiri apărute în urma unor simple atingeri.
Atunci când organismul nostru, în complexitatea şi în perfecţiunea lui se întoarce împotriva noastră printr-o afecţiune sau boală sau durere, apare firesc întrebarea : Care poate fi, oare, semnificaţia acestei somatizări ( acestei boli )? Uneori raspunsul la această simplă întrebare poate calma durerea fizică.
Durerile, afectiunile si bolile sunt limbaje simbolice prin care încercăm să spunem:
• conflictele de devalorizare, de respingere fata de sine, plafonare, retragere, neputinta- care pot provoca afectiuni osoase, osteoporoza, etc
• conflictele de teritoriu( pierderea job.ului, functiei, statutului,casei,afacerii,sotiei) care pot provoca afectiuni ale prostatei;
• conflictele de separare (despărţiri, pierderi, care nu au fost uşurate de un doliu) care pot provoca afectiuni ale pielii, de sani, ovare, testicole;
• conflictele de infometare( separarea de mama a sugarului, pierderea job.ului cu risc de infometare, pierderi financiare, a fi furat de bani, etc) pot provoca afectiuni ale ficatului;
-conflictele de fica de moarte ( atunci cand primim un diagnostic grav, teama de sufocare, teama de a muri tu sau cineva drag, atacul violent din partea unui agresor asupra toracelui, accidente grave cu teama de moarte,etc) pot provoca afectiuni ale aparatului respirator, ale plamanilor.
Hipnoterapia este printre cele mai indicate terapii prin care se poate lucra, facilitand accesul la toate resursele subconstientului pentru a le folosi impreuna cu tehnici hipnotice de imagerie dirijata si tehnici hipnotice proiective atat pentru ameliorarea/tratarea durerii, afectiunii sau bolii, avand rezultate pozitive, rapid, cat si pentru reasezarea cognitiv-emotionala, asociata somatizarii, tocmai pentru ca tratarea acesteia sa fie definitiva, cu rezultate permanente, prevenindu-se astfel recidivarea bolii sau durerii.
Este important sa se stie ca intre boala, emotii si ceea ce gandim despre evenimentele traumatizante prin care trecem de-a lungul vietii exista o legatura stransa, iar pentru a ne vindeca de boala trebuie sa regestionam, sa gasim o alternativa de a gandi despre evenimentul traumatizant care a declansat-o, astfel incat sa nu ne mai provoace emotii negative atat de puternice si sa nu ne mai afecteze psihologic, emotional. Pentru aceasta este nevoie ca persoana sa fie hotarata si sa se implice 100% in procesul terapeutic de vindecare, avand alaturi psihoterapeutul, specializat exact in acest tip de problema, pentru a o sustine si directiona intr-un mod profesionist spre a gasi propria alternativa, intr-un timp cat mai scurt si cu un consum cat mai mic de resurse.
Marinela Croitoru
Psihoterapeut specializat in Hipnoterapie
https://psiholog-marinela-croitoru.ro/
Tel 0724279453
contact@psiholog-marinela-croitoru.ro

Trimite un mesaj către Croitoru Marinela - Cabinet de psihologie:

 

Titlu mesaj:

Continut mesaj:

*Sunt de acord ca datele mele cu caracter personal trimise prin acest formular să fie procesate de ROmedic.ro și expediate pe email către Croitoru Marinela - Cabinet de psihologie.

*Câmpuri obligatorii.