Holera continuă să facă victime în Yemen (OMS)

Data publicarii: 13-05-2017

FocarUL de holeră izbucnit în Yemen a ucis 51 de persoane în două săptămâni, a informat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de DPA.

OMS a identificat 2.752 de cazuri suspecte de holeră în Yemen din 27 aprilie şi deschide zece centre terapeutice de rehidratare pe cale orală în capitala Sana'a, în încercarea de a opri răspândirea epidemiei.

Acest focaR vine după o epidemie de holeră înregistrată în Yemen în octombrie 2016.

"Suntem extrem de preocupaţi de reapariţia holerei în mai multe zone din Yemen în ultimele două săptămâni ", a declarat doctorul Nevio Zagaria, reprezentantul OMS în Yemen.

Sistemul de sănătate din Yemen se confruntă cu serioase dificultăţi după doi ani de conflict, iar infrastructura de salubritate aflată în stare critică contribuie la răspândirea bolii în condiţiile în care agenţii patogeni pot pătrunde mai uşor în sursele de apă şi răspândi în condiţii de vreme caldă şi de ploaie torenţială.

Potrivit estimărilor OMS, circa 7,6 milioane de persoane trăiesc în Yemen în zone cu risc ridicat de holeră.

Holera, aminteşte DPA, este o infecţie diareică acută cauzată de ingestia de alimente sau de apă contaminată cu vibrionul coleric.
Sursa: Agerpres, 13-05-2017, Vizualizari 71
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK