Iaşi: Conferinţe şi workshopuri în cadrul Congresului Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici - Congressis

Data publicarii: 17-03-2017

Cea de-a 14-a ediţie a Congresului Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici - Congressis 2017 se va desfăşura în Iaşi, în perioada 6-9 aprilie, în incinta Palatului Culturii din Iaşi, informează un comunicat de presă al Asociaţiei Studenţilor Medicinişti Iaşi.

Evenimentul, care este organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI) în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi, se va desfăşura sub motto-ul "Embrace the art of medicine!".

Potrivit organizatorilor, Congresul Internaţional pentru Studenţi şi Tineri Medici - Congressis 2017 vizează studenţii şi tinerii medici interesaţi să descopere şi să aprofundeze spectrul larg al educaţiei medicale. În cadrul evenimentului, aceştia vor avea şansa de a participa la numeroase conferinţe şi workshop-uri, susţinute de cadre universitare de renume, atât din mediul academic românesc, cât şi din străinătate.

Şi anul acesta, Congressis va acoperi domenii vaste, de real interes şi va pune la dispoziţia participanţilor informaţii asupra actualităţilor medicale, prin intermediul unor invitaţi speciali, precum Margitta Seeck, neurolog şi profesor universitar în cadrul Universităţii din Geneva şi Gheorghe Zastavnitchi, medic chirurg, care va împărtăşi experienţele trăite în cadrul organizaţiei "Medicine Sans Frontieres".

Pe parcursul celor patru zile ale congresului, participanţii se vor putea implica şi activ, prin prezentarea lucrărilor ştiinţifice şi a posterelor, ce se vor concentra în jurul ariilor de Ştiinţe fundamentale, Medicină Internă, Chirurgie, Stiinţe sociale şi ale comportamentului. Sesiunile vor fi jurizate de către cadrele didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T.Popa" Iaşi, urmând a fi premiate la final lucrările ştiinţifice elaborate remarcabil.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 6 aprilie, de la ora 20,00 în incinta Palatului Culturii din Iaşi, în sala Voievozilor, unde organizatorii vor întâmpina participanţii de pretutindeni şi le vor asigura un program artistic, destinat să creeze o atmosferă inedită. Pentru a se marca sfârşitul ediţiei Congressis de anul acesta, duminică, 9 aprilie, va avea loc festivitatea de închidere, în Sala Mare a Bibliotecii Centrale Universitare, de la ora 12,00 când vor fi premiaţi participanţii câştigători ai sesiunilor ştiinţifice.

Persoanele care nu au reuşit să se înscrie până în prezent pentru a participa în cadrul Congressis mai au şansa de a se înmatricula până la data de 17 martie.

Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI) este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, care contribuie la dezvoltarea personală a membrilor săi, ca persoane de bază în comunitate. Numeroasele proiecte implementate în cadrul acesteia sunt dedicate educaţiei non-formale a studenţilor şi informării populaţiei cu privire la noţiunile legate de domeniul medical. Evenimentele ştiinţifice desfăşurate în cadrul societăţii creează astfel studenţilor medicinişti contextul necesar unei pregătiri continue de calitate, pentru o carieră de succes.
Sursa: Agerpres, 17-03-2017, Vizualizari 123
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK