Iaşi: UMF păstrează acelaşi număr de locuri la admiterea la buget şi are cu 95 în plus la învăţământul cu taxă

Data publicarii: 17-05-2017

Reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie "Grigore T Popa" au anunţat că, anul acesta, vor scoate la concursul de admitere acelaşi număr de locuri bugetate ca şi în 2016, însă cel locurilor cu taxă va fi mai mare cu 95.

Purtătorul de cuvânt al UMF ''Grigore T Popa'', Ivona Burduja, a declarat că, pentru admiterea în anul universitar 2017-2018, vor fi scoase la concurs 2.080 de locuri, din care doar 694 bugetate. Dintre acestea, 297 locuri sunt la Medicină, 50 la Asistenţă Medicală Generală, două la Nutriţie şi Dietetică, 87 locuri la Medicină Dentară, 30 la Tehnică Dentară, 98 la Farmacie, 60 la Bioinginerie Medicală, 70 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare.

Pentru romi, românii din diaspora şi Republica Moldova va fi alocat câte un loc la Medicină, Asistenţă Generală, Nutriţie şi Dietetică, Medicină Dentară, Tehnică Dentară, Farmacie. Pentru românii din Ucraina va fi alocat doar un loc, acesta fiind la Farmacie.

Potrivit sursei citate, pentru anul universitar 2017- 2018 vor fi cu 95 de locuri mai multe pentru cei care vor să înveţe pe cele cu taxă sau în valută.

"Cele mai multe locuri cu taxă, 200, sunt suplimentate la Medicină, pentru seria în limba engleză. Aceste locuri sunt cu 50 mai multe, comparativ cu anul trecut. Vor fi şi 30 de locuri mai multe pentru cei care vor să înveţe în limba franceză la Medicină Dentară, în total fiind 100 de locuri", a declarat Ivona Burduja.

La învăţământul cu taxă în lei sunt disponibile câte 28 de locuri la Bioinginerie şi Balneofiziokinetoterapie şi recuperare, 182 locuri la Medicină, 142 la Asistenţă Medicală Generală, 45 la Nutriţie şi Dietetică, 63 la Medicină Dentară, 47 la Tehnică Dentară, 94 la Farmacie.

Alte opt burse de studiu vor fi alocate de Facultatea de Medicină Dentară şi unul de Facultatea de Farmacie. Opt palestinieni vor deveni bursieri, pentru studii la Medicină, la învăţământul în limba română.

"Examenul de admitere se va desfăşura pe 26 iulie, la toate specializările. La examenul de admitere, testele vor fi sistem grilă şi vor fi realizate strict din manualele şcolare din bibliografia solicitată prin metodologia proprie a admiterii la UMF Iaşi", a mai spus Ivona Burduja.
Sursa: Agerpres, 17-05-2017, Vizualizari 131
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK