Impachetarea cosmetica

©

Autor:

Impachetarea cosmetica
Una dintre metodele in voga pentru slabire, pentru tratarea depozitelor adipoase, anticelulitice sau chiar pentru relaxare este impachetatarea cosmetica.

Considerat un tratament cosmetic, impachetarea urmeaza un procedeu general. Mai intai, se aplica un gomaj corporal pentru eliminarea celulelor moarte, apoi, prin masaj se adauga ingredientele dorite (in functie de nevoiele si obiectivele urmarite) si se inveleste intr-o folie speciala de plastic. Urmeaza introducerea in termocuverta (patura electrica cu inflarosu), dupa care se merge la dus si in final se aplica o crema.

Prin impachetarile corporale regulate s-a observat efecte pozitive: arderea exterm de rapida a tesutului adipos producand o scadere semnificativa in centimetri, tonificarea musculaturii, reglearea circulatiei, remodelearea corpului, refacerea elasticitatii pielii si activarea proceselor metabolice. O sedinta de impachetare este estimata la 45-60 minute.

In ultima perioada, centrele SPA au venit cu ceva nou in acest sens. Astfel, se pot face impachetari cu alge marine, namol, cafea, cafea verde, cu scortisoara, cacao, ciocolata, struguri, portocale, fructe exotice si chiar cu aur. De asemena, exista si creme si geluri specifice, acestea sunt folosite in impachetari la clad sau in impachetari la rece, eliminand celulita si vergeturile.

Alte tratamentele folosite in procedeul impachetarii la rece sunt:
- tratament soc pentru intarirea corporala
- tratament bifazic pentru pierdere in volum
- tratament anticelulitic de termosudatie
- aromoterapeutica (tratament natural)

Pentru impachetarea la cald sunt recomandate tratamentele pentru celulita cu retinere de apa, dura sau compacta si bineinteles, termocuverta.

Centrele SPA folosesc tehnici de impachetare si preparate individualizate, in functie de tipurile de piele si de problemele acesteia. Pentru rezultate eficiente anticelulitice si de infrumusetare, se combina mai multe substante in impachetari.
Unele tipuri de impachetari, precum cele de intretinere si de relaxare se pot face si acasa.

Exista de asemena, cateva contraindicatii. Nu pot face impachetari persoanele cu varice pronuntate sau cu probleme cardio-vasculare (in cazul impachetarii in termocuverta).

Impachetarea corporala isi are originea in Egiptul antic, fiind una dintre terapiile de infrumusetare. Pentru mult timp s-a utilizat uleiurile aromatice.

De fapt, impachetarea cosmetica nu este altceva decat o terapie... o termoterapie.

Data actualizare: 24-02-2014 | creare: 30-07-2009 | Vizite: 5886
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: