ROmedic Cabinete medicale Ploiesti Stomatologie Stomatologie Ploiesti

Stomatologie în Ploiesti

CONSULTATII

Consultatia este primul pas in relatia medic – pacient.
Consultatia initiala are mai multe obiective:
  • Intocmirea fisei pacientului
  • Cunoasterea de catre medic a istoricului medical al pacientului
  • Examinarea clinica
  • Stabilirea diagnosticului
  • Schitarea planului de tratament cu expunerea optiunilor existente si realizarea unui cost estimativ
  • Intelegerea nevoilor pacientului pe termen scurt si lung si a preferintelor acestuia
Clinica noastra respecta reguli stricte de confidentialitate asupra tuturor informatiilor continute in Fisa individuala a pacientului. 
 
PROFILAXIE
Pentru ca este mai usor sa previi decat sa tratezi, oferim pacientilor nostri consultatii stomatologice si informatii de ultima ora despre tehnicile si produsele de igiena orala potrivite fiecarui pacient in parte. Conservarea sanatatii si integritatii tesuturilor dentare este dezideratul nostru. 
Pentru mentinerea sanatatii si igienei orale, sunt obligatorii controale stomatologice de 2 ori pe an, detrartrajele o data la 6 luni, periajele profesionale si igienizarea cu prophy-jet, realizate doar in cabinetul stomatologic. 
Obturatia este o metoda de reconstructie a unui dinte deteriorat de carii, pentru a-i reda functia si forma normala. Cand se executa o obturatie, medicul dentist indeparteaza intai tesutul dentar afectat, curata zona, apoi astupa cavitatea cu material de obturatie. 
Prin sigilarea spatiilor de patrundere a bacteriilor, obturatia poate preveni evolutia cariilor dentare.
Materialele de obturatie includ aurul, portelanul, rasinile compozite (de culoarea dintelui) si amalgamul (aliaj de mercur, argint, cupru, staniu si uneori zinc). 
 
PEDODONTIE
Pedodontia este specialitatea care se ocupa de ingrijirea dintilor copiilor. 
Dorim copiilor nostri sa porneasca in viata cunoscand tehnica unui periaj corect si mentinerea igienei orale. 
De aceea noi ii instruim in acest sens, efectuam controale ale placii bacteriene, tratament curativ si profilactic al dintilor copiilor (fluorizari, sigilari), profilaxia anomaliilor dento-maxilare.
 
ENDODONTIE
Endodontia este o specialitate a medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul pulpei dentare reprezentata de tesuturile moi din interiorul dintelui (artere, vene, terminatii nervoase si tesut conjunctiv). 
In clinica noastra tratamentul enododontic al dintelui este realizat doar sub izolare cu diga, de catre un medic specializat pe aceasta ramura, cu cele mai performate tehnici si materiale. 
Cele mai importante elemente ale unui tratament endodontic de succes sunt: determinarea dimensiunii canalului, prelucrarea mecanica si medicamentoasa a canalelor radiculare si obturarea acestora. 
 
PROTETICA
Protetica dentara presupune refacerea functiilor aparatului dentomaxilar cu scopul de a restabili echilibrul functional, estetic si psihic al pacientilor care se adreseaza medicului stomatolog.
Exista trei tipuri de proteze dentare, in raport cu dintii restanti in cavitatea orala:
  • Protezele dentare fixe, care sunt agregate in mod intim la tesuturile dentare, fiind cimentate pentru perioade lungi de timp
  • Protezele dentare mobilizabile, care sunt mentinute pe campul protetic prin ancorare sau utilizarea unor sisteme special de culisare
  • Protezele mobile, care stau pe campul protetic datorita fenomenului de succiune, adeziune, tonicitate musculara si retentivitate anatomica.

 

PARODONTOLOGIE

Semnele bolii parodontale sunt sangerarile gingivale, durerile difuze, halena (mirosul neplacut al cavitatii bucale). Acestea trebuie sa atraga atentia pacientului asupra declansarii unei boli a tesutului care fixează dintele in os. Mobilitatea dentara este un semn tardiv. 
Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii (sau alti factori) care sub forma de placa microbiana sau tartru adera de gingie, os si tesuturile inconjuratoare. Deci indepartarea acestor factori (placa, tartru) printr-un detartraj periodic este prima metoda prin care putem preveni aceasta boala care afecteaza aproximativ 3 din 4 adulti. 
In cabinetul nostru aveti posibilitatea de diagnosticare corecta a bolii parodontale si monitorizarea pungilor parodontale (masurarea adancimii lor in 4 puncte la fiecare dinte, notarea dimensiunilor masurate intr-un tabel si urmarirea evolutiei pungilor parodontale dupa tratamentulul lor). 

 

ESTETICA DENTARA

Din ce in ce mai multe persoane isi doresc un zambet perfect, dinti albi si stralucitori, asemenea vedetelor de cinema. Inovatia tehnologica recenta permite acum acest lucru. Prin urmare, perfectarea tehnicilor de albire a dintilor a devenit o preocupare frecventa in clinica noastra. 
Aici se folosesc cele mai noi solutii profesionale pentru albirea dintilor, cum ar fi celebra ZOOM ®Advanced Power. 
Aceasta metoda permite obtinerea in medie de pana la 8 nuante de albire in cadrul unei singure sedinte, in mai putin de o ora. Principiul de actiune al tehnologiei de albire cu lampa Zoom se bazeaza pe activarea gelului de albire de catre lampa si consta in eliberarea ionilor de peroxid de hidrogen care ataca structura pigmentilor prezenti pe suprafata dentara, intreg procesul avand loc la nivelul smaltului si a dentinei, fara insa a afecta in vreun fel structura acestora.



Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare