Incidenţa bolilor cu transmitere sexuală, în creştere în Statele Unite (raport)

Data publicarii: 28-09-2017

Incidenţa bolilor cu transmitere sexuală (BTS) a atins un nivel record în Statele Unite, cu peste două milioane de cazuri de clamidioză, gonoree şi sifilis înregistrate anul trecut, se arată într-un raport publicat marţi de Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), informează AFP.

''Este vorba despre cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrat până acum'', se precizează în raportul anual despre bolile cu transmitere sexuală publicat de Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor.

Cea mai mare parte a cazurilor noi, 1,6 milioane în 2016, sunt cazuri de clamidioză, o infecţie bacteriană care afectează atât femeile, cât şi bărbaţii.

Anul trecut, cazurile de gonoree au crescut atât la bărbaţi, cât şi la femei, dar procentul este mai mare în rândul bărbaţilor (22%), potrivit datelor din raport.

Pe întreg teritoriul Statelor Unite, au fost diagnosticate 470.000 de cazuri de gonoree, dintre care o mare parte s-au înregistrat în rândul bărbaţilor homosexuali.

Această creştere este ''în mod special îngrijorătoare'' în contextul rezistenţei pe care această boală a dezvoltat-o la tratamentele recente, potrivit raportului CDC.

Cazurile de sifilis au fost în număr de 28.000, cu o creştere de aproape 18% între 2015 şi 2016. Cea mai mare parte dintre acestea au fost diagnosticate la bărbaţi, în principal homosexuali şi bisexuali. Incidenţa bolii a crescut însă şi la femei, cu 36%.

În rândul nou-născuţilor, au fost înregistrate cu 600 mai multe cazuri de sifilis congenital, în creştere cu 28% într-un singur an, ceea ce a dus la ''peste 40 de decese şi de complicaţii grave pentru sănătatea nou-născuţilor'', explică raportul.

''Toţi bebeluşii născuţi cu sifilis sunt semnul eşecului tragic al sistemului de sănătate'', a declarat Gail Bolan, directoarea Departamentului de prevenire a BTS din cadrul CDC.

''Nu este nevoie decât de un simpu test pentru BTS şi de tratament cu antibiotice pentru evitarea acestei enorme probleme şi asigurarea unui debut în viaţă sub bune auspicii a viitoarei generaţii de americani''.

Experţii estimează că, în ciuda îngrijorărilor crescute pe tema rezistenţei la antibiotice, aceste trei boli cu transmitere sexuală pot fi tratate cu succes cu antibiotice.

Dacă nu sunt tratate corespunzător, pot cauza infertilitate, sarcini extrauterine, pierderea sarcinii şi un risc crescut de transmitere a virusului HIV.

''Creşterea numărului de cazuri de BTS reprezintă un avertisment clar al unei ameninţări crescute'', a declarat Jonathan Mermin, directorul centrului naţional pentru HIV/SIDA, hepatită virală, BTS şi prevenţia tuberculozei în cadrul CDC.

''Bolile cu transmitere sexuală sunt un duşman permanent care depăşeşte capacitatea noastră de răspuns'', a adăugat acesta.
Sursa: Agerpres, 28-09-2017, Vizualizari 67
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK