Incubator donat Maternităţii Cantacuzino

Data publicarii: 27-09-2017

Maternitatea Cantacuzino a primit marţi un incubator, care îi va ajuta pe medici să salveze nou-născuţii vulnerabili, informează un comunicat al Organizaţiei Salvaţi Copiii transmis, marţi, AGERPRES.

Incubatorul, în valoare de 29.000 de euro, este cel mai performant la ora actuală, el putând fi folosit şi ca masă radiantă cu modul de resuscitare, în cazul în care actul medical o impune, precizează sursa citată.

Donaţia, cu sprijin de la Cora Sun Plaza, este parte a programului pe care Organizaţia Salvaţi Copiii România îl derulează în beneficiul maternităţilor din anul 2012.

În cei şase ani de implementare a programului, Maternitatea Cantacuzino, prima unitate medicală dotată de Salvaţi Copiii, a primit echipamente în valoare de peste 185.000 de euro, precizează sursa citată.

"În cei şase ani de derulare a acestui proiect, am văzut adevărate drame în maternităţi, unde medicii nu puteau salva un copil născut prematur, pentru că le lipsea un ventilator de suport respirator, un ecograf performant, un incubator. Am văzut cu ochii noştri cum un incubator face diferenţa reală dintre moarte şi viaţă şi cum dotarea unei maternităţi scade considerabil rata mortalităţii infantile. Acest incubator ultra-performant contribuie decisiv la supravieţuirea prematurilor care vin pe lume atât de vulnerabili, de multe ori cântărind sub 1.000 de grame, dar cu o voinţă incredibilă de a trăi", a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România, citată în comunicat.

Maternitatea Cantacuzino este o unitate medicală de nivel III, care tratează cazuri extrem de grave de prematuri din Bucureşti şi din toată zona de sud a ţării, ceea ce face ca rata de cazuri îngrijite în secţia de terapie intensivă să fie de 22,7%, dublă faţă de media naţională. Numai în 2016, în maternitate au avut loc 1.787 de naşteri, dintre care 404 premature.

În ultimii şase ani, Salvaţi Copiii România a investit peste trei milioane de euro în dotarea a 76 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din 38 de judeţe ale ţării, cu aproximativ 370 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea a peste 31.000 de copii, indică sursa citată.

În acest an, Secţia de obstetrică-ginecologie a Maternităţii Cantacuzino a primit şi patru sonde ecografice performante în valoare de 7.600 de euro, pentru monitorizarea sarcinilor şi depistarea cât mai precisă a complicaţiilor care pot apărea.

Potrivit comunicatului, echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă "frecventă" în România. Conform datelor din analiza Salvaţi Copiii privind situaţia maternităţilor din România - 13% dintre maternităţile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuţii prematuri, 56% dintre maternităţile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator şi 14% dintre maternităţile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.
Sursa: Agerpres, 27-09-2017, Vizualizari 60
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK