India: Medicii nu mai pot efectua teste TBC din cauza prohibiţiei la alcool

Data publicarii: 08-08-2017

Medicii din estul Indiei nu mai pot efectua teste pentru tuberculoză după ce prohibiţia la alcool instituită de autorităţi a afectat proviziile de dezinfectanţi, au declarat, luni, pentru Reuters, oficiali din domeniul sanitar.

Nitish Kumar, liderul statului indian Bihar, a instituit prohibiţia în luna aprilie a anului trecut după ce partidul său a câştigat alegerile locale cu susţinerea unui număr mare de votanţi femei care au cerut interzicerea consumului de alcool, considerat cauza creşterii cazurilor de violenţă domestică.

Oficiali din domeniul sanitar spun că prohibiţia a făcut ca şi alte produse derivate din alcool, esenţiale pentru efectuarea testelor şi dezinfectarea echipamentului, să fie indisponibile.

"Până acum am folosit produse din vechiul stoc pentru a putea face testele, dar acum s-au terminat şi acestea. Nu putem face teste pentru TBC până când nu primim un stoc nou", spune un responsabil de la Centrul pentru Boli Transmisibile.

"Absenţa acestor produse ar putea afecta programul pentru diagnosticarea TBC-ului, însă nu avem ce face'', a subliniat acesta pentru Thomson Reuters Foundation, adăugând că înlocuitorii sunt ineficienţi.

În ciuda progresului înregistrat în ultimele două decenii, 9 milioane de oameni au fost infectaţi cu TBC în 2013, iar alte 1,5 milioane au decedat, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

India are una dintre cele mai mari rate de incidenţă a tuberculozei, o infecţie bacteriană care se transmite prin tuse şi strănut. Statisticile guvernamentale arată că au fost 1,7 milioane de cazuri de îmbolnăviri în 2016, mai mult de 5% dintre acestea în regiunea Bihar.

În Patna, capitala statului Bihar, 40.000 de teste TBC sunt efectuate anual, dar multe dintre cele aproape 800 de laboratoare de analize au rămas fără alcool metilic şi etanol necesare efectuării testelor.

Unii oficiali nu au recunoscut că ar fi o problemă serioasă spunând că este doar o neînţelegere provocată de noua lege.

K. N. Sahay, responsabilul cu programul naţional de TBC, a spus că Ministerul Sănătăţii a discutat această problemă cu cel al Finanţelor şi speră că stocurile vor reveni la normal în curând.

Bihar este al patrulea stat indian după Gujarat, Nagaland şi Mizoram care a impus interdicţia generală la alcool.

Legea prevede o amendă de peste 15.000 de dolari şi o condamnare de până la zece ani de închisoare pentru cei care consumă sau comercializează produse alcoolice. Este posibilă şi condamnarea la moarte în cazul în care o persoană este găsită vinovată de comercializarea unor băuturi contrafăcute care duc la deces.
Sursa: Agerpres, 08-08-2017, Vizualizari 22
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK