Infectiile intraabdominale

Autor: ROmedic

Infectiile intraabdominale

Infectiile intraabdominale apar mai ales atunci cand la nivel abdominal exista o solutie de continuitate (o plaga), care permite patrunderea agentilor patogeni in interiorul cavitatii peritoneale.

 

Un apendice sau un ulcer perforat reprezinta o sursa de infectie intraabdominala. Microorganismele de la nivelul intestinului ajunse in cavitatea peritoneala sterila declanseaza un proces inflamator cu consecinte dramatice.


In prima faza a procesului inflamator intraabdominal se constituie peritonita (inflamarea peritoneului) iar apoi, daca nu se instituie un tratament, se formeaza un abces intraperitoneal (o colectie purulenta). Peritoneul este foarte bine vascularizat si inervat, iar un proces inflamator aparut la acest nivel va avea repercusiuni sitemice.

 

Infectiile intraabdominale sunt reprezentate de:


Data actualizare: 11-03-2014 | creare: 13-01-2009 | Vizite: 8317

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Abdominoplastia pentru barbati
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK