Ingrijirea pielii cu ananas

©

Autor:

Ingrijirea pielii cu ananas
Ananasul a fost inclus in ultima tehnologie in ingrjirea pielii, devenind unul dintre cele mai populare ingrediente. Cum este folosit ananasul? In ce tratamente este folosit ananasul? Care sunt efectele ananasului? Si cum a devenit atat de renumit? Raspunsurile acestor intrebari, le vom detalia in randurile urmatoare.

Ingrijire cu ananas?

Una dintre tratamentele faciale la "moda" este si exfolierea. Rolul acestui procedeu este de a elimina celulele moarte de la suprafata pielii si de a reda tenului o senzatie racoritoare si stralucirea. Unele dintre aceste remedii adauga alte tipuri de efecte, precum elasticitatea si tonifierea tenului. Un astfel de tratament contine si ananasul.

Care sunt propietatile fructului de ananas?

Ananasul prezinta cateva principii active foarte benefice asupra pielii, gratie substantelor bogate in zaharuri, AHA si enzime. Acestea sunt responsabile atat pentru intretinrea pielii cat si pentru a inlatura semnele batranetii. Studiile realizate in ultima perioada, au aratat ca ananasul contine bromelaina, un element anti-inflamator si foarte eficient in cazul tumorilor si a celulelor maligne.
Un alt ingredient prezent in fructul de ananas este enzima bromelaina. Rolul acesteia este de a elimina celule moarte, praful si grasimile de la suprafata pielii. In plus, tratamentele cu bromelaina pot fi utilizate chiar si in cazul tenului uscat.
Ananasul este o bogata sursa in vitamina C, vitamina B1 si magneziu.

In ce tratamente se foloseste ananasul?

Ananasul este folosit in special in mastile faciale exfoliante. Masca se prepara usor si imediat. Aveti nevoie de:
- trei linguri de ananas
- trei linguri de ulei de masline
- o lingura de miere
Ananasul (proaspat sau conservat) se taie marunt. Uleiul de masline se incalzeste la fosc mic sau la cuptorul de microunde. Atentie, sa nu fie fierbinte, ci doar cald! Ca sugestie, 15 secunde la cuptorul de microunde si cam cinci minute intr-un vas cu apa la foc. Se adauga miere si amesteca usor. Se lasa compozitia la temperatura camerei si adauga apoi ananasul maruntit. Se aplica pe fata, masand usor. Se clateste cu apa, dupa 15 minute.

Alte tipuri de masti cu ananas

1. Masca faciala cu lapte de nuca de cocos si ananas

Patru felii de ananas proaspete si doua linguri de lapte nuca de cocos se vor amensteca bine, pana se omogenizeaza. Intindeti masca pe fata cu ajutorul degetelor, masand usor. Evitati zona ochilor. Spalati fata cu apa calduta si uscati tenul cu un prosop moale.
Pielea isi va recapata un aspect placut si stralucitor.

2. Masca cu ananas, papaya, ceai verde si miere

Daca aveti mari cu cosurile incercati acest tip de tratament. Se prepara din patru felii de papaya proaspete, 3 felii de ananas (proaspete), o jumatate de lingurita miere si o lingura de ceai verde.
Mai intai, fierbeti apa pentru ceai verde. Acoperiti-l si lasati-l sa se raceasca. Feliile de ananas si de papaya puneti-le intr-un bol si amestecati-le bine, folosind mixerul. Adaugati miere si ceaiul verde, mestecand in continuu. Pasta obtinuta intindeti-o pe fata si gat. Dupa aproximativ un sfert de ora, clatiti si apa calduta si uscati pielea cu un prosopel moale.

3. Masca cu ananas, ulei de seminte de struguri si miere

Aceasta masca este indicata pentru a repara pielea descuamata si elimina ridurile din jurul ochilor si vergeturile.
Sunt necesare:
- patru bucati de ananas,
- trei linguri de ulei seminte de struguri,
- doua linguri de miere.
Toate ingredientele se amesteca bine, pana cand devine o pasta. Se aplica pe fata si pe gat, timp de 10-15 minute. Se clateste cu apa calduta si apoi cu apa rece. Imediat veti simti o senzatie racoritoare.

4. Masca cu ananas, albus si miere

Pentru pielea obosita si fara stralucire puteti incerca acesta masca. Se prepara din un albus de ou, doua bucati (mari) de ananas proapat si o lingurita de miere.
Cu ajutorul unui mixer amestecati toate ingredientele, pana and devine o pasta omogena. Intindeti pe fata si relaxati-va cam 20 minute. Spalati tenul cu multa apa (si calduta si rece) .
Este o masca excelenta si pentru tenul uscat.

Ananasul in alte remedii

Ananasul este utilizat si tratamentul vanatailor. Se aplica sucul unui ananas incalzit pe zona afectata. Acest lucru se repeta de doua ori pe zi, pana cand inflamatiile dispar.

Tratament pentru picioare: Pina Colada

Se preparata un mic "cocktail" din doua-trei cani de suc de ananas si o jumatate de cana lapte nuca de cocos.
Puneti apa fierbine intr-o cadita si acoperiti-l cu picioarele. Apoi adaugati sucul de ananas si laptele nuca de cocos si amestecati bine. Introduceti picioarele in cadita, pentru 10 minute. Utilizati o piatra ponce pentru o elimina bataturile si zonele uscate. Uscati apoi picioarele, aplicati o crema emolienta si in final o pereche de ciorapi de bumbac.

Se poate prepara o "lotiune" cu ananas si apa minerala (sifon). Acesta este un bun tratament pentru tenul gras sau cu cosuri. Aveti nevoie de un sfert de ananas si doua canite de apa minerala sau sifon. Ananasul se taie in bucatele si se pune intr-un bol. Cu mixerul se amesteca pana cand se formeaza un piure. Separati sucul de ananas de piure. Amestecati ananasul si sifonul. Utilizati aceasta pasta dupa dus. Clatiti bine cu apa calduta, pana cand pielea ramane curata.

Emolient pentru cuticule

O galbenus de ou si doua linguri suc de ananas se amesteca bine. Intindeti pe cuticule si lasati cinci minute. Utilizati un betisor de ureche si impingeti usor cuticulele. Clatiti cu apa calduta. In final, faceti un masaj cu ulei nuca de cocos sau cu o crema de maini.

Data actualizare: 25-02-2014 | creare: 04-09-2009 | Vizite: 16384
Bibliografie
Pineapple Beauty Treatments: DIY Pineapple Beauty Treatment Recipes for Beauty Night, link: https://www.associatedcontent.com
How to Make a Pineapple Exfoliating Facial Mask, link: https://www.ehow.com
Pineapple Facial Mask, link: https://www.natural-homeremedies-for-life.com
Beautiful Skin - Pineapple Ezymatic Facial, link: https://ezinearticles.com
Pineapple extract in skin care use to promote skin elasticity and removing damaged skin, link: https://www.dermaxime.com
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: