Interpolul anunţă confiscarea unei cantităţi record de 25 de milioane de medicamente contrafăcute

Data publicarii: 26-09-2017

Interpolul a anunţat luni confiscarea unei cantităţi record de 25 de milioane de medicamente contrafăcute şi interzise la nivel mondial şi distribuite pe internet, cu o valoare de peste 51 de milioane de dolari (43 de milioane de euro), relatează AFP.

Printre medicamentele confiscate se numără suplimente alimentare, medicamente împotriva durerii, tratamente împotriva epilepsiei, împotriva disfuncţiilor erectile şi produse nutriţionale, a anunţa organizaţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie, cu sediul la Lyon (sud-estul Franţei).

Operaţiunea Pangea X a avut loc în 123 de ţări, un număr record, în perioada 12-19 septembrie. În cadrul operaţiunii au fost făcute peste patru sute de arestări, au fost închise 3.584 de site-uri de internet şi au fost suspendate peste 3.000 de reclame pe internet pentru vânzarea de produse farmaceutice.

Potrivit Interpol, operaţiunea Pangea X a vizat de asemenea vânzarea ilegală de echipamente medicale, precum implanturile dentare, prezervative, seringi şi echipament chirurgical, conducând la confiscarea de materiale în valoare de 500.000 de dolari (420.000 euro).

Interpolul a menţionat participarea pentru prima dată la această operaţiune a multor ţări africane.

'Vânzarea de produse farmaceutice contrafăcute reprezintă un subiect de îngrijorare din ce în ce mai mare la nivel mondial deoarece reprezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor care consideră că aceste medicamente sunt sigure', a afirmat Immanuel Sam, responsabil al biroului Interpol în Namibia.

Operaţiunea Pangea a fost lansată în 2008 la care participau numai opt ţări. Potrivit Interpol, Pangea X vizează sensibilizarea publicului cu privire la riscurile de cumpărare a medicamentelor de pe internet.
Sursa: Agerpres, 26-09-2017, Vizualizari 36
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK