Irimia (FABC): Institutul Clinic Fundeni înseamnă o ultimă şansă la supravieţuire

Data publicarii: 15-09-2017

Institutul Fundeni înseamnă o ultimă şansă la supravieţuire, iar bunele practici de aici ar trebui întâlnite în toată ţara, a susţinut joi preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, la deschiderea Zilelor Institutului.

"Pentru noi, Institutul Clinic Fundeni înseamnă o ultimă şansă la supravieţuire, ar trebui ca bunele practici de aici să fie în toată ţara şi să nu mai fim nevoiţi să batem sute de kilometri pentru a oferi o şansă la viaţă. Institutul Fundeni, pentru noi, pacienţii, înseamnă o ultimă şansă, de cele mai multe ori ea se adevereşte. Nu pot decât să felicit conducerea Institutului, pe toţi medicii care ne sunt alături. Sunteţi ultima noastră şansă la viaţă. Sunt multe de făcut în sistemul de sănătate, încă nu funcţionează aşa cum ne-am dori noi pacienţii, sunt multe probleme, dar noi trăim cu speranţa că lucrurile se vor îndrepta", a spus Irimia.

Şi preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor din România, Gheorghe Tache, a arătat că pentru pacienţi Institutul Fundeni reprezintă o nouă şansă la viaţă.

"Eu sunt unul dintre miile de pacienţi care, aici, la Fundeni, într-unul dintre cele trei centre medicale, mi s-a îndeplinit o dorinţă - o şansă la o nouă viaţă în urma unei operaţii de transplant. Pentru noi, pacienţii, aici, la Fundeni, visele şi speranţele noastre se împlinesc. (...) Beneficiem de aparatura necesară, de profesionalismul şi performanţele medicilor, de buna îngrijire spitalicească. (...) Drept dovadă stau şi listele lungi de pacienţi care se înscriu în vederea unor operaţii de transplant la cele trei centre de la Fundeni", a subliniat Tache.

La rândul său, Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, a susţinut că ar trebui găsită o soluţie astfel încât la Institut să nu mai ajungă decât cazurile care ţin de competenţa sa, pentru a fi evitată aglomeraţia.

"Să vă menţineţi panta ascendentă. Mi-am petrecut sute de zile în acest Institut, multe dimineţi am simţit şi eu aglomeraţia, Institutul este sufocat de pacienţi, vin din toată ţara. Medici specialişti din alte judeţe trimit pacienţi aici. Trebuie făcut ceva, am constatat că efortul Institutului este mare şi pentru că anumite cazuri nu ar trebui să ajungă la Fundeni. Trebuie să dezvoltăm mai bine ambulatoriul din alte zone pentru că an de an acest lucru s-a degradat, avem nevoie ca pacienţii să fie trimişi la Fundeni numai pentru cazuri de competenţa, de excelenţa Institutului. Am vrea să fie rezolvate cazuri şi în teritoriu", a declarat Vasile Barbu.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Florin Buicu. "Institutul Fundeni, trecând de aglomeraţia din parcare, de clădiri, de dotări, rolul lui e dat, de fapt, de dvs, de oameni. Dacă nu ar fi oamenii din interior, probabil, nu ar fi nici aglomeraţia din parcare. Aşa că mă înclin în faţa profesioniştilor. Ei sunt cei care dau valoare acestui Institut, este o unitate de excelenţă şi vă felicit", a arătat Buicu.

Şi Răzvan Vulcănescu, preşedintele interimar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a felicitat Institutul Fundeni pentru profesionalism.

"Acest Institut a dovedit că se poate face performanţă şi în România, că există această ultimă şansă pe care o pot acorda tuturor pacienţilor pe care încearcă să-i trateze. Această performanţă cu siguranţă nu este rezultatul unei fericite întâmplări, este efectul unui management, a unei abordări unitare din partea unei echipe de excepţie formate din tot personalul medical, care a ştiut de la bun început că pentru a atinge performanţa este nevoie de o viziune în ansamblu. (...) Standardul atins de acest spital trebuie felicitat şi susţinut mai departe. (...) Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru dialog. Vreau să vă asigur că avem în vedere o corectă evaluare, diagnosticare a problemelor din sistem. Trebuie să ne asigurăm că toţi pacienţii vor avea şansa să-şi salveze viaţa", a conchis Vulcănescu.
Sursa: Agerpres, 15-09-2017, Vizualizari 70
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK