Medical Discount: Produse medicale la pret redus

Iscador

Pret: 560 RON
Produs publicat de:  VITAMINA B17 ROMANIA -- Bucuresti (Bucuresti), telefon: 0752543663
Iscador Vasc injectabil

Terapia cu vâsc – o componentă importantă în terapia complementară a cancerului
Prin terapia complementară a cancerului înţelegem tratamentele conexe ce vin în sprijinul terapiilor standard (intervenţia chirurgicală, radio- şi chimioterapia respectiv terapia hormonală). Ele nu înlocuiesc terapiile standard, ci doar reduc şi ameliorează efectele secundare ale acestora, îmbunătăţind astfel calitatea vieţii pacienţilor. În acest sens, terapia cu vâsc are un rol central, deoarece dintre terapiile complementare este tratamentul cel mai des folosit.
Vâscul era cunoscut deja din antichitate ca fiind o plantă medicinală folosită pentru afecţiunile splinei şi pentru tratarea rănilor şi a ulcerelor. Administrat intern, el era folosit pentru crize epileptice şi pentru ameliorarea durerilor menstruale la femei.

Vâscul
Mai ales în lunile de iarnă, vâscul se evidenţiază pe crengile copacilor desfrunziţi prin forma sa sferică de culoare verde, aproape fosforescentă. Vâscul este o plantă semiparazită ce creşte în copaci şi care iese în evidenţă în regnul vegetal. Vâscul nu are rădăcini, dar se ataşează copacului-gazdă printr-un lujer, prin care absoarbe o parte a apei, a sărurilor minerale şi a nutrienţilor. Spre deosebire de toate celelalte plante, reproducerea, creşterea şi coacerea acestuia au loc în lunile de iarnă. Înfloreşte în februarie/martie, iar bobiţele sale mari şi cărnoase de culoare albă se coc în lunile de decembrie. Vâscul nu se orientează după lumina solară. Din acest motiv, frunzele sale au aceeaşi mărime atât în partea de jos, cât şi în partea de sus, tulpinile sale cresc în toate direcţiile, astfel planta având o formă sferică.
În Europa vâscul poate fi găsit mai ales pe următoarele 3 specii de arbori:
- brazi
- conifere
- foioase
Agenţii activi ai vâscului
Vâscul conţine peste 1000 de agenţi activi diferiţi. S-a evidenţiat conţinutul de proteine cu efecte foarte puternice, a lectinelor (substanţe proteice cu conţinut de zahăr şi polizaharide cu viscotoxină) şi a polizaharidelor cu structură complexă. În afară de cele menţionate mai sus, mai conţine şi alte substanţe valoroase precum arginina (un aminoacid), flavonoidele (substanţe vegetale secundare) şi o cantitate mare devitamina C, toate contribuind la efectele sale antitumorale. Ca şi în cazul multor altor plante medicinale, şi în cazul vâscului agentul activ este considerat a fi întregul extract. Cercetările ştiinţifice au evidenţiat un spectru mai larg de efecte în cazul extractului de vâsc, decât în cazul agenţilor activi izolaţi.
Terapia cu vâsc – mecanismul de acţiune
Extractul de vâsc are o acţiune multiplă:
- primul efect este activarea funcţionării sistemului imunitar prin legarea la celulele imunitare, al doilea efect suplimentar fiind stimularea apoptozei celulelor tumorale, ceea ce rezultă în moartea naturală a celulelor şi astfel în inhibarea creşterii tumorii.
- avantajul acestor efecte este că nu contribuie la moartea ţesutului sănătos, din contră: celulele organismului şi celulele imunitare sunt protejate în faţa altor deteriorări, de exemplu în cazul când se folosesc citostatice.
La pacienţii care pe lângă chimioterapie au beneficiat şi de tratament cu vâsc, s-a demonstrat ameliorarea substanţială a calităţii vieţii, ceea ce s-a manifestat în felul următor:
- ameliorarea stării generale
- diminuarea stării de oboseală – ceea ce apare mai ales în cazul chimioterapiei
- diminuarea senzaţiei de greaţă
- creşterea apetitului
- diminuarea senzaţiei de durere şi astfel reducerea dozei de calmante şi sedative
- reducerea frecvenţei stării de depresie
Datorită efectelor pozitive menţionate, terapia cu vâsc completează cu succes terapia oncologică standard, fiind o componentă importantă a acesteia.
Preparate
Extractele de vâsc sunt obţinute din planta proaspăt recoltată, iar compoziţia extractelor depinde de tipul arborelui pe care a crescut planta. Există extracte din vâsc crescut pe măr, brad şi stejar. Astfel, există posibilitatea tratării individuale a afecţiunilor tumorale prin utilizarea diverselor efecte terapeutice. Experienţa acumulată în urma tratamentelor arată că extractele obţinute din vâscul crescut pe arbori-gazdă diferiţi au efecte diferite. Preparatele din vâsc sunt ambalate în ambalaje de serie, iar un pachet conţine fiole cu diferite doze începând de la cele cu efecte mai slabe la cele cu efecte mai tari, ceea ce face posibilă dozarea graduală. De asemenea, pentru fiolele cu aceeaşi intensitate a efectelor există ambalaje normale şi ambalaje mari.
Depozitare şi conservare
Fiolele cu extract de vâsc trebuie depozitate într-un spaţiu răcoros, ferit de lumină şi căldură. Citiţi broşura de informare pentru pacienţi, mai ales informaţiile legate de preparat, conform cărora preparatele diverse nu necesită moduri de depozitare diferite.

Administrarea
Înainte de începerea tratamentului consultaţi-vă cu medicul curant, deoarece terapia cu vâsc trebuie să fie adaptată individual. Preparatele de vâsc folosite în terapia cancerului sunt comercializate în exclusivitate sub formă de fiole, care se administrează de obicei subcutanat sau subcutanat în peretele abdominal. De obicei, ele sunt administrate în locuri diferite de 3 ori pe săptămână: în peretele abdominal, în coapsă, în partea superioară a braţului, într-o porţiune neexpusă razelor sau în apropierea inflamaţiilor. Prima injecţie trebuie administrată întotdeauna sub supraveghere medicală, dar următoarele pot fi administrate şi de către pacient sau aparţinătorii acestuia, dacă în prealabil ei au fost instruiţi de către medic şi s-au familiarizat cu modul de administrare. Administrarea este urmată frecvent şi aproape instantaneu de înroşirea pielii şi inflamare ( aprox. 1-5 cm ), la care ulterior se asociază şi creşterea temperaturii. De asemenea, şi ganglionii limfatici se pot inflama uşor în apropierea locului de administrare. Dar aceste reacţii nu sunt efecte secundare, ci din contră, ele sunt efectele dorite. Aici este vorba de reacţia sistemului imunitar la agenţii activi ai extractului de vâsc, a cărui reacţie aşteptată este chiar activarea acestuia. În toate aceste cazuri, următoarea injecţie poate fi administrată doar dacă reacţia de hipersensibilitate nu depăşeşte anumite limite. În funcţie de intensitatea reacţiei, poate fi necesară adaptarea dozei.
Dacă pielea se înroşeşte pe o suprafaţă mai mare de 5 cm, respectiv dacă temperatura depăşeşte 38 °C, atunci după întreruperea temporară a terapiei până în momentul reducerii simptomelor se recomandă administrarea unei doze scăzute. Concomitent trebuie informat şi medicul curant. S-ar putea întâmpla să nu existe deloc reacţii cutanate, dar şi în acest caz trebuie informat medicul curant. Ajustarea dozei sau înlocuirea preparatului poate fi necesară şi în funcţie de starea generală a bolnavului sau reacţiile apărute în timpul tratamentului. La pacienţii diagnosticaţi cu tumoare sau cei care beneficiază de chimio- sau radioterapie, terapia cu vâsc poate fi administrată fără întrerupere. De altfel, se recomandă introducerea pauzelor terapeutice în cazul creşterii dozelor administrate, pentru a se diminua şi în acest mod şansele organismului în adaptarea sa la preparate.
Când putem începe terapia cu vâsc?
În principiu, terapia cu vâsc poate fi începută oricând. Momentul optim pentru începerea tratamentului este imediat după diagnosticarea afecţiunii tumorale. Astfel, în cazul unei posibile intervenţii chirurgicale sau în cazul administrării chimio- şi radioterapiei organismul ar fi protejat de efectele secundare, eventual acestea ar putea ...
TRIMITE UN MESAJ CATRE VITAMINA B17 ROMANIA:

 

Numele dvs:*

Telefon:*

Email:*

Localitatea dvs:*

Titlu mesaj:*

Continut mesaj:*

 

Nr. vizite 3655
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK