ROmedic Cabinete medicale Brasov Cabinete Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Brasov

Geno Tipul si Dieta

Autor: Gh. BLAJ

CE ESTE UN GENO TIP?

Acel pachet - materialul genetic si raspunsul sau in perioada prenatala - se numeste GenoTip.

GenoTipul dumneavoastra determina detalii aparent triviale, cum ar fi forma dintilor, lungimea picioarelor si tiparul amprentelor digitale. Mai important, el decide care dintre alimente va vor ajuta sa slabiti si sa dobanditi vitalitate - si care boli reprezinta un risc pentru dumneavoastra.

Dupa cum ati putut vedea, ne intereseaza atat genele, cat si raspunsul lor la mediul de viata. Ne intereseaza mai ales raspunsul genelor in acele noua luni cruciale pe care fatul le petrece in pantecul matern.

GenoTipuri: Vanatorul, Culegatorul, Invatatorul, Exploratorul, Razboinicul si Nomadul.

Aceste GenoTipuri s-au dezvoltat probabil in ultimii 100.000 de ani de istorie a umanitatii. Ele depasesc in vechime etnicitatea si nu se aliniaza in mod necesar la tiparele familiei din care proveniti. Cu alte cuvinte, ati putea fi unicul Vanator intr-o familie plina de Culegatori, sau unicul Nomad intr-o familie plina de Razboinici. Intr-adevar, GenoTipul dumneavoastra este produsul genelor pe care le-ati mostenit de la familia dumneavoastra, dar este si rezultatul experientei prenarale.

Genele si primele noua luni de viata ca fat in pantecele matern se combina pentru a va crea GenoTipul. Cand stiti carui GenoTip ii apartineti lucru pe care il puteti afla facand niste teste simple veti sti ce dieta, ce plan de exercitii si ce suplimente alimentare va pot da cea mai buna sansa pentru a atinge greutatea optima si sanatatea maxima. Veti afla, de asemenea, care sunt dieta si exercitiile care pot sa va ajute sa preveniti situatiile fata de care sunteti mai vulnerabili.

Calculatorul Elementar al Geno Tipului La cel mai elementar nivel, va puteti gasi GenoTipul: Ø -  Masurand lungimea trunchiului si a picioarelor;

-  Masurand lungimea degetului aratator si a inelarului de la ambele maini;

- Completand cerintele pentru verificarea validitatii Geno Tipului dumneavoastra;

- Parcurgand Calculatorul Elementar pentru a determina cele patru vantante de GenoTip care ar putea sa vi se potriveasca;

- Venficand validitatea ambelor variante pentru a determina GenoTipul care vi se potriveste cel mai mult.

 

In functie de genotip, unele persoane pot avea probleme cu greutatea si sanatatea, desi consuma foarte putine grasimi, in timp ce altele nu se ingrasa si au analize bune, chiar daca urmeaza un regim fara restrictii deosebite la acest capitol.

Primul pas de facut care ar trebui facut este: determinarea genelor implicate in procesele metabolice − altfel spus, a nutrigenelor − reprezinta o conditie primara si obligatorie pentru calibrarea dietei la nevoile reale ale organismului. In acest sens, este necesara efectuarea unui test genetic. „Testul este simplu si se face prin recoltarea unei probe ADN, prin raclaj bucal (frotiu bucal), care este apoi trimisa la Geneticlab, Italia, un laborator care face analiza nutrigenelor, rezultatele fiind disponibile in aproximativ 30 de zile”, precizeaza nutritionista.

 

Deci, pregatiti-va.

E timpul sa va cunoasteti GenoTipul.

 
Programare