ROmedic Cabinete medicale Brasov Cabinete Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Brasov

Detoxifierea de primavara

Detoxifierea de primavara
Autor: Blaj Gheorghe

          

 Primăvara este anotimpul cel mai potrivit pentru a începe un program de detoxifiere, fiind anotimpul care îți pune la dispoziție “gradina verde”: urzici, spanac, ceapă verde, usturoi verde, leurda, stevie, lobodă, unțișor, creson, măcriș, năsturel. De cele mai multe ori, chiar fără să ne propunem începem să vedem modificări benefice ale stării de sănătate, prin reducerea cantităților de grăsimi și proteine atât de frecvente în dieta noastră cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

   Detoxifiere este procesul natural de eliminare şi neutralizare a toxinelor din organism. Organismul uman are o capacitate naturală limitată de detoxifiere, mecanismele naturale de detoxifiere recunoscând toxinele “naturale”, dar nu şi toxinele moderne (inventate de oameni). 

   Zilnic eliminăm toxine prin intermediul colonului, rinichilor, ficatului, plămânilor şi pielii, dar uneori capacitatea de detoxifiere a corpului nostru este depăşită.

   Detoxiefierea organismului înseamnă consumul unui suc de curăţare care poate fi chiar plăcut, însă nu este mereu practic sau realist.

   Motivul pentru care trebuie să ne preocupe detoxifierea organismului este simplu: stilul de viaţă ne poate pune la încercare corpul. Deşi, în condiţii normale, organismul este capabil să se cureţe singur, creşterea nivelului de stres, lipsa exerciţiilor fizice, constipaţia, dieta necorespunzătoare şi stilul de viaţă nesănătos, ca să nu mai vorbim de creşterea toxinelor din mediu pot pune mare presiune asupra organismului. Şi cum nu poţi evita în totalitate toxinele, este important să-ţi ajuţi corpul să scape de ele.

   Detoxifierea a devenit o modă în zilele noastre. Toată lumea vrea să ţină o astfel de cură pentru a-şi curăţa ficatul, sângele sau colonul. Problema este că puţini ştiu cum se face o detoxifiere a organismului într-un mod sănătos.

   Detoxifierea poate reduce incidența de apariție a numeroase probleme de sănătate, cum ar fi oboseala cronică, imunitatea scăzută, alergiile, durerile de cap, scăderea capacității de concentrare sau mâncărimile pielii. Dietele care contribuie la „curățarea” organismului nu includ decât mâncare organică și apă minerală sau filtrată.

   Îngrijirea corpului în timpul detoxifierii presupune și atenția sporită asupra simptomelor pe care corpul ni le poate da: amețeli, pofte, deshidratare, iritabilitate sau slăbiciune. Suplimentele nutritive cu extracte de plante sunt acum foarte utile, în special cele pentru protecția ficatului.

Beneficii:

  • Curată eficient organismul de toxine și menține sănătatea ficatului.
  • Previne cancerul de colon. India are rata cea mai scăzută a cancerului de colon din lume și asta datorită turmericului. Studiile au arătat că antoxidanții din turmeric au proprietăți antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene și anticancerigene.
  • Previne apariția Alzheimerului, a diabetului de tip 2, a artritei reumatoidale și a bolilor de inimă.
  • Stimulează metabolismul și ajută la pierderea kilogramelor în plus.
  • Scade nivelul de colesterol și întărește imunitatea.
  • Mai multă energie
  • Întărește sistemul imunitar.
  • Contribuie la scăderea în greutate
  • Ajută la dispariția mirosurilor corporale neplăcute
 
Programare