Jumătate dintre doctoranzi suferă de epuizare psihică

Jumătate dintre doctoranzi suferă de epuizare psihică
O lucrare de doctorat în orice domeniu este o călătorie unică, în egală măsură palpitantă și terifiantă, la finalul căreia vei deveni expert în domeniul căruia i-ai dedicat 3-5 ani din viață.

Fiecare experiență este diferită, însă de cele mai multe ori scrierea unei teze de doctorat este foarte stresantă și mulți doctoranzi suferă de tulburări psihice, de la anxietate cronică, la depresie. Un studiu al cercetătorilor din Belgia a dezvăluit cât de comune sunt astfel de probleme. Potrivit cercetărilor publicate în revista Research Policy, unul din doi doctoranzi suferă de epuizare psihică și unul din trei au risc de tulburare psihiatrică, fie pe termen lung, fie pe terment scurt, în speță depresia.

Principalul factor de predicție a tulburărilor psihice a fost conflictul între planul profesional și familie, în care cerințele unei cariere interferează cu viața personală, de familie. Agenții comuni în aceste cazuri sunt volumul mare de muncă, așteptările nerealiste, superiorii neînțelegători sau problemele interpersonale la locul de muncă.

Cercetătorii au analizat sănătatea psihică a 3.659 de doctoranzi din Belgia. Cea mai întâlnită tulburare a fost depresia, o afecțiune de care suferă 350 de milioane de persoane din lumea întreagă. Se estimează că 83% dintre toți oamenii vor fi afectați de o tulburare psihică de-a lungul vieții, iar femeile sunt mai vulnerabile decât bărbații.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 03-04-2017 | creare: 03-04-2017 | Vizite: 564
Bibliografie
Half Of All PhD Students Suffer From Psychological Distress, link: http://www.iflscience.com/brain/half-phd-students-suffer-psychologica-distress/all/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK