ROmedic Cabinete medicale Blaj Cabinete Optică medicală Optică medicală Blaj

Și tu te adresezi unui medic oftalmolog atunci cânt privirea nu mai este la fel de ageră?

 

În oftalmologie, asemenea tuturor specializărilor medicale, adresarea prioritară ar trebui să fie prevenția. Cu alte cuvinte, un control de rutină realizat periodic ar putea ajuta la identificarea precoce a unor probleme de oftalmologice care altfel, ar fi fost descoperite în stadii avansate, când deja sunt prezente și complicațiile. Astfel, în ceea ce privește oftalmologia și sănătatea vederii este foarte importantă descoperirea la timp a afecțiunilor, pentru a le trata eficient și a împiedica progresia lor, care în cazuri grave poate însemna pierderea vederii.

 

CÂND TE ADRESEZI UNUI OFTALMOLOG?

În principal COPIII sunt predispuși acestor afecțiuni 1) prin expunerea la ecranele digitale, 2) efortul școlar intens și prelungit. Dacă cel mic se plânge de dureri de cap nejustificate, dureri de spate și poziții vicioase adoptate pentru a compensa tulburările de vedere, prezintă modificări comportamentale precum nervozitatea, agresivitatea, sunt agitați, toți fiind factori care conduc la scăderea performanțelor școlare și la dificultăți de învățare.


PERSOANELOR ADULTE care lucrează în fața monitorului și celor care poartă ochelari se recomandă să se prezinte la control la cabinetul oftalmologic anual pentru a depista din timp eventuale defecte de vedere și a le corecta.

 

Ori de câte ori bănuiți o eventuală AFECTARE OCULARĂ în urma unei lovituri, observați modificări fizice la nivelul organului – este irirtat, ochiul este roșu, sau funcționale – pierderea sau modificarea calității vederii/ a câmpului vizual, dacă apar dureri oculare sau secreții purulente etc.

 

VEDEREA TA ESTE IMPORTANTĂ PENTRU NOI!

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!