La Iaşi va funcţiona un Serviciu Voluntar de Ambulanţă

Data publicarii: 21-04-2017

Aproximativ 60 de persoane doresc să devină membri ai Serviciului Voluntar de Ambulanţă Iaşi, un proiect aflat în fază incipientă, prin care se doreşte să se vină în sprijinul celor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean sau SMURD.

Iniţiatorii proiectului sunt foşti voluntari ai filialei ieşene a Crucii Roşii. Ei doresc să sprijine serviciile actuale de urgenţă, pentru a degreva activitatea acestora în ceea ce priveşte transferurile între spitale sau pentru a asigura acordarea primului ajutor la diferite evenimente din oraş.

"Serviciul se axează pe voluntariat. Iniţiativa este benefică şi funcţionează foarte bine în străinătate. De aceea Serviciul Voluntar de Ambulanţă va funcţiona pe modelul serviciilor similare din Germania sau Italia. Ne dorim să reducem timpul de aşteptare pentru transferul între spitale sau pentru transportul medicalizat. Sunt 60 de persoane care s-au înscris în faza de pre recrutare. Aşteptăm să ne iasă toate actele legale. Legislaţia e cam stufoasă pentru autorizare, dar suntem pregătiţi să dăm piept cu ea. Tot ce ne dorim este să ajutăm oamenii", a declarat Marius Benchea, iniţiatorul serviciului.

Conform acestuia, Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi va deveni funcţional cel mai târziu la mijlocul lunii octombrie, până atunci urmând să fie achiziţionate, cu ajutorul unor donaţii, autospeciale pentru consultaţii la domiciliu sau pentru transportul persoanelor pe targă.

Prima acţiune a celor de la Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi va fi Semimaraton Iaşi 2017. Aici, 20 de voluntari vor asigura primul ajutor de bază, urmând ca la începutul lunii mai să fie prezenţi la Crosul Companiilor.
Sursa: Agerpres, 21-04-2017, Vizualizari 210
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK