La Târgu Mureş va fi lansată platforma CardioIMAGE, o noutate absolută în lumea medicală din România

Data publicarii: 22-06-2017

Organizatorii celei de-a XVII-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Cardiologie cu participare internaţională CardioNET, care se derulează la Târgu Mureş, dr. Imre Benedek şi dr. Theodora Benedek, au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, lansarea platformei CardioIMAGE, o noutate absolută în lumea medicală din România.

Platforma de imagistică în domeniul cardiac va fi lansată vineri, în cadrul CardioNET, la Centrul Medical CardioMed din Târgu Mureş, şi a fost realizată în urma implementării unui proiect de infrastructură de cercetare în valoare de 2 milioane de euro, cofinanţat din fonduri europene şi fonduri guvernamentale.

"Este o mare bucurie ca la acest congres să putem veni cu o noutate absolută în lumea medicală din România. Este vorba de lansarea unei platforme imagistice CardioIMAGE, care va fi lansată oficial vineri. Aceasta a rezultat din preocupările noastre timp de mulţi ani, atât în domeniul abordărilor interdisciplinare în patologia cardiacă, dar şi în domeniul imagisticii, cu o focalizare asupra imagisticii medicale (....) Această platformă imagistică este rezultatul unui proiect pe care noi l-am propus de mai multe ori în decursul anilor pentru a aplica cu el şi când am reuşit în sfârşit să aplicăm cu el la o competiţie publică, s-a clasat pe primul loc pe ţară la infrastructuri private de cercetare', a declarat dr. Theodora Benedek.

Potrivit acesteia, platforma imagistică reuneşte două echipamente de înaltă performanţă destinate bolnavilor cardiovasculari - un RMN cu aplicaţii cardiace şi un Computer Tomograf ultramodern, tot cu destinaţie principală în domeniul bolilor cardiovasculare şi un laborator de prelucrări computerizate, aşa-zisa imagistică computaţională.

"Prin care toate datele imagistice pe care le obţinem de la un bolnav pot fi procesate prin tehnici ultramoderne, care să ne permită generarea de modele personalizate de tratament. Aceste simulări computaţionale în laborator sunt posibile datorită colaborărilor pe care le-am dezvoltat cu centre foarte puternice în domeniu (...) Cel mai important este aplicabilitatea ei pentru bolnavul cardiovascular, pentru cercetarea cardiovasculară, pentru că este dotată cu soft-uri de ultimă generaţie, ceea ce o face să fie unică în România, nivelul de dotare cu softuri de procesare', a subliniat dr. Theodora Benedek.

Preşedintele celei de-a XVII-a ediţii a Conferinţei Naţionale de Cardiologie cu participare internaţională CardioNET, dr. Benedek Imre, a precizat la rândul său că în cei 17 ani de când se desfăşoară acest eveniment, a fost creat un brand şi s-a ajuns la un nivel extrem de ridicat în privinţa tratării bolilor cardiovasculare.

Conferinţa CardioNET se desfăşoară în perioada 19-24 iunie, este organizată de Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, Societatea Română de Cardiologie şi Societatea Maghiară de Cardiologie, în colaborare cu Centrul Medical Cardio Med, Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor, Casa de Asigurări de Sănătate şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Lucrările conferinţei se vor desfăşura în Amfiteatrul I al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi se vor focaliza asupra progreselor actuale în domeniul imagisticii cardiace, electrofiziologiei, sindroamelor coronariene acute şi noilor ghiduri europene în diagnosticul şi tratamentul bolilor cardiovasculare.

Organizatorii susţin că un rol aparte va reveni şi abordării interdisciplinare a multiplelor afecţiuni din patologii conexe, precum şi unui workshop destinat medicinii computaţionale şi transferului tehnologic, organizat în comun cu Universitatea Petru Maior.
Sursa: Agerpres, 22-06-2017, Vizualizari 155
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK