Lansarea unui site despre diabet

Data publicării: 28-09-2009

Site-ul www.accu-chek.ro, lansat, luni, in cadrul campaniei "Fa PAS-ul corect: Controleaza diabetul", ofera date de ultima ora privind diabetul si isi propune sa devina punctul de referinta al tuturor celor care doresc sa afle informatii de calitate despre aceasta boala.
Prin intermediul acestui site, pacientii cu diabet vor primi informatii esentiale cu privire la automonitorizarea zilnica a glicemiei, nutritie, exercitiile fizice si ingrijirea complicatiilor diabetului.
Specialistii estimeaza ca aproximativ 40-60% din costurile legate de diabet sunt generate de complicatiile acestei maladii.
Site-ul, lansat de Roche Romania, isi propune sa informeze pacientii asupra importantei adoptarii unor comportamente corective, care sa ii ajute sa tina boala sub control, asupra automonitorizarii zilnice si a interpretarii corecte a rezultatelor, prin intermediul unor glucometre performante. Ca urmare, dispozitivele de masurare a glicemiei trebuie sa ofere rezultate sigure si usor de interpretat de catre pacienti. Ghidurile internationale de automonitorizare recomanda 7 determinari zilnice pentru un bun control al diabetului, inainte si dupa masa.
Presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, prof. dr. Radu Lichiardopol, spune ca persoanele cu diabet pot duce o viata activa, normala, testandu-si regulat nivelul glicemiei si modificandu-si stilul de viata prin exercitii fizice si dieta adecvata. Specialistul a mentionat ca in Romania sunt intre un milion si un milion doua sute de diabetici, cel mai mare procent (90-95%) fiind la persoanele cu diabet de tip 2.
Conform International Diabetes Federation, prevalenta diabetului in Romania este de 9,4% in randul populatiei adulte. Statistici ingrijoratoare se inregistreaza, de asemenea, in randul copiilor, cresterea cazurilor de obezitate conducand spre riscul aparitiei precoce a diabetului.
Prof. dr. Lichiardopol a facut referire la complicatiile pe care le da boala, "mai ales pentru vasele mari, cand, in procent de aproape 75%, apar complicatii cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, afectiuni de doua-patru ori mai frecvente la diabetici". Printre complicatiile vaselor mici el a amintit retinopatiile diabetice, care duc la orbire, insuficienta renala, nefropatia renala, afectarea membrelor inferioare, putandu-se ajunge la amputatii ale acestora.
Sursa: Agerpres, 28-09-2009, Vizualizari 349
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.