Laptele din judetul Giurgiu are incarcatura microbiana mare

Data publicării: 27-03-2008

Laptele din judetul Giurgiu furnizat de posesorii particulari de animale are o incarcatura microbiana de cinci-sase ori mai mare decat cea admisa, ceea ce reprezinta un "pericol pentru populatie", a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa directorul Directiei Agricole Giurgiu, Dorin Ioan Stefan, transmite corespondentul ROMPRES.
"De curand, unul dintre procesatorii industriali de lapte din judet a fost nevoit sa arunce 20.000 de litri de lapte intrucat cineva a furnizat laptele in conditiile in care avea vaca in tratament", a mai declarat Dorin Ioan Stefan.
Faptul ca nu se respecta o tehnologie minima la mulgere, proprietarii de animale nu spun ca acestea sunt sub tratament, iar transportul laptelui recoltat de la particulari se face in masini care nu dispun de instalatii de racire reprezinta principalele motive pentru care laptele are o incarcatura microbiana ridicata.
"In aceste conditii, laptele din judet reprezinta un pericol pentru populatia care il achizitioneaza de la colt de strada iar pentru procesatori, cheltuielile cresc pentru ca trebuie sa repete procedurile de pasteurizare pana la distrugerea oricarei incarcaturi microbiene", a completat directorul Directiei Agricole Giurgiu.
El a adaugat ca , pentru reducerea acestui fenomen, procesatorii industriali de lapte din judet au in vedere proiecte prin care sa amenajeze instalatii de muls in localitatile de unde se aduna laptele si folosirea de tancuri de racire pentru transportul acestuia catre liniile de fabricatie.
27-03-2008, Vizualizari 454
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.