Laserul YAG - tratament eficient pentru miodezopsii

Laserul YAG - tratament eficient pentru miodezopsii
Acele scame, puncte sau alte forme care par a pluti în campul vizual, dar pe care nu putem focaliza privirea, sunt numite miodezopsii în termeni medicali. Pentru a rezolva această problemă nu există medicamente, doar în cazurile mai grave intervenindu-se chirurgical. Recent însă, oamenii de știință au pus la punct un tratament ce utilizează laserul.

Studiul a fost publicat în revista JAMA Ophthalmology.

Miodezopsiile sunt mai întâlnite după 50 de ani și dacă sunt acompaniate de flash-uri luminoase pot indica o problemă mai gravă - dezlipirea retinei. Din fericire, acest lucru se întâmplă rar. Citiți mai multe despre miodezopsii în acest articol.

Cercetătorii din Boston, Massachusetts au cercetat eficacitatea tratamentului cu laser YAG (granatul de itriu-aluminiu) pentru un tip de miodezopsii numit inel Weiss, în care obiectul care interferă în câmpul vizual are forma unui inel. Deși laserul a fost utilizat și în trecut pentru această afecțiune, există puține date științifice cu privire la eficiența tratamentului.

La studiul de față au participat 52 de persoane, 36 dintre acestea urmând tratamentul cu laswer YAG, iar restul un tratament placebo, cu un laser ineficient. La șase luni de la tratament, 54% dintre persoanele din grupul care a primit tratament real au raportat o îmbunătățire semnificativă a simptomelor, comparativ cu 9% dintre persoanele care au primit placebo. Tratamentul este minim invaziv și relativ sigur, neînregistrându-se efecte adverse.

În continuare, sunt necesare mai multe studii pentru a stabili eficacitatea pe termen mai lung și pe un grup mai mare de subiecți.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 31-07-2017 | creare: 31-07-2017 | Vizite: 553
Bibliografie
1. New Treatment Could Reduce The Number Of Squiggly "Floaters" In Your Eye, link: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/new-treatment-could-reduce-the-number-of-squiggly-floaters-in-your-eye/
2. The laser beam that can get rid of those pesky eye floaters, link: https://theconversation.com/the-laser-beam-that-can-get-rid-of-those-pesky-eye-floaters-81350
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Complicatiile terapiei laser in dermatologie
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK