Laszlo Borbely: Nu putem adopta în an electoral legea reorganizării administrative şi legea sănătăţii

Data publicarii: 08-03-2012

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că legea reorganizării administrative şi legea sănătăţii nu pot fi adoptate într-un an electoral.
"În an electoral nu este posibil să adoptăm aceste două legi, pentru că nu sunt întrunite condiţiile. Asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm atât despre legea reorganizării, cât şi legea sănătăţii. De fapt, la legea sănătăţii au fost pornite discuţii cu unele organizaţii profesionale", a afirmat Borbely.
În legătură cu legea sănătăţii, el a mai spus că sunt păreri diferite care trebuie discutate, de exemplu, în legătură cu privatizarea caselor de asigurări de sănătate.
"Nu sunt create acum condiţiile pentru adoptare pentru că este o lege cadru şi mai mult ca sigur, după alegeri, guvernul care vine trebuie să ia o decizie cât mai curând", a mai spus vicepreşedintele UDMR despre legea sănătăţii.
Referindu-se la aceeaşi lege, el a adăugat că, din informaţiile sale, există un pachet minim finalizat la nivelul ministerului de resort.
"Cât de curând trebuie să luăm o decizie pentru că trebuie să ştie cetăţeanul ce poate să îi asigure statul. Este şi unul dintre angajamentele cu FMI ca acest pachet minim să fie decis în acest an", a conchis Laszlo Borbely.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că le va propune parlamentarilor să adopte, prin discuţii cu Opoziţia, reorganizarea administrativă a ţării, argumentând că aceasta reprezintă cheia pentru utilizarea eficientă a banilor europeni.
"Nu poate convinge pe nimeni că o ţară organizată administrativ ca în 1968 mai poate să corespundă nevoilor de astăzi", a afirmat şeful statului, în plenul Parlamentului.
Traian Băsescu a mai afirmat că ar trebui reluat subiectul noii legi a sănătăţii, susţinând că sunt cunoscute ezitările Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu privire la a face public pachetul minim garantat de servicii medicale.
"Sunt cunoscute ezitările MS şi a CNAS de a face public pachetul minim garantat. În lipsa pachetului minim garantat de servicii medicale, legea sănătăţii poate fi un eşec de la lansarea în dezbatere publică, pentru că asiguraţii de sănătate şi cei care nu se pot asigura, înainte de toate trebuie să ştie ce le garantează statul în baza contribuţiilor lor actuale. Din acest punct de vedere, trebuie să recunosc că toţi miniştrii sănătăţii au fost ezitanţi şi nu şi-au asumat responsabilitatea lansării subiectului în dezbatere publică", a spus Băsescu, în Parlament.
El a reiterat faptul că discuţia privind o nouă lege a sănătăţii trebuie reluată, punctând că ea reprezintă unul dintre "pilonii" stabilităţii şi modernizării statului.
Sursa: Agerpres, 08-03-2012, Vizualizari 1336
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK