Lentilele bionice – viitorul tratament pentru corecția vederii?

Autor: ROmedic

Lentilele bionice – viitorul tratament pentru corecția vederii?
Într-o întâlnire recentă a Asociației americane de cataractă și chirurgie refractivă, Garth Webb, directorul unei companii de tehnologie optică (Ocumetics Technology Corp) a prezentat cea mai nouă invenție a echipei sale în domeniul corecției viciilor de refracție: lentilele bionice.

Acesta susține că noile dispozitive sunt mult mai eficiente decât clasicele lentile de contact sau operațiile cu laser, eliminând chiar riscul apariției cataractei.

Procedura de aplicare a dispozitivului este următoarea: lentila este împăturită și introdusă într-o seringă, fiind apoi injectată în ochi. Toată operațiunea nu durează mai mult de 8 minute, iar rezultatele, susține Webb, ar fi remarcabile: vederea ar deveni de trei ori mai bună decât în mod normal, indiferent de cât de deteriorată ar fi înainte de procedură. Un alt beneficiu al lentilelor revoluționare este că materialele din care sunt realizate nu afectează fiziologia ochiului.

Pentru dezvoltarea acestor lentile bionice echipa de cercetare a lucrat timp de 8 ani, iar acum urmează etapa testelor clinice (pe animale în primă fază, apoi pe pacienți umani orbi).

Dacă lentilele vor fi validate, vor fi disponibile pe piață în aproximativ 2 ani. Însă pentru că lentila bionică înlocuiește lentila umană, probabil că nu va fi disponibilă pentru populația generală, cel puțin la început.

Sursa: Medical Xpress

Data actualizare: 29-05-2015 | creare: 29-05-2015 | Vizite: 1235
Bibliografie
Ophthalmologist claims Ocumetics Bionic Lens to revolutionize vision correction, link: http://medicalxpress.com/news/2015-05-ophthalmologist-ocumetics-bionic-lens-revolutionize.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Meta-lentile ce permit focalizarea similară ochiului uman
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK