Liderul roman in produse oncologice devine Actavis

Data publicării: 25-04-2007

Grupul Actavis, companie internationala de produse farmaceutice generice, a anuntat miercuri ca Sindan, companie europeana de varf specializata in dezvoltarea productiei si distributiei de produse oncologice a devenit Actavis.

Acest fapt intervine ca urmare a achizitiei Sindan de catre Actavis, in martie 2006, si a integrarii companiei in grup. Dupa achizitie, Sindan a continuat sa se dezvolte, iar pentru 2007 compania estimeaza venituri de 115 milioane euro, dintre care 15 milioane euro reprezinta exporturile.
    Divizia din Romania preconizeaza o crestere de 50% a exporturilor pentru produsele oncologice pana la finalul lui 2007. Anul trecut, sapte produse din portofoliul Actavis au fost lansate in Romania, iar in acest an alte 17 produse vor patrunde pe piata locala.
    Directorul pentru Romania al noii companii, Laurentiu Scheusan, a subliniat ca aceasta isi va diversifica productia pastrand, totusi, o productie importanta pentru oncologice. O preocupare majora va fi aceea a calitatii produselor si acest lucru de fapt se continua, Sindan fiind prima companie farmaceutica din Romania care a obtinut GMP, adica buna practica de productie.
    In  ce priveste decizia de a extinde produsele companiei, directorul pentru Romania a mentionat ca se are in vedere si realizarea de produse biotehnologice si ca acest lucru se va dezvolta.
    In prezent sunt noua produse inregistrate in Romania: este vorba de doua produse pentru sistemul cardiovascular, cinci pentru anti-infectioase, doua pentru sistemul nervos central si doua fara prescriptie medicala. Sunt in curs de avizare si preturile pentru alte sapte produse pentru sistemul nervos central. In intentia companiei este ca sa se produca din ce in ce mai multe produse variate.
    Laurentiu Scheusan s-a referit si la anumite disfunctionalitati create prin noua abordare a programului national de oncologie. Astfel ca decizia de a trece medicamentele oncologice sa fie eliberate si prin farmaciile cu circuit deschis a fost prea brusca si nu a permis o pregatire.
    Pe de alta parte, in opinia sa, medicamentele oncologice care vor ramane in farmaciile cu circuit inchis din  spitale, ar trebuie licitate in 4-6 regiuni, pentru ca, in felul acesta s-ar obtine preturi mai bune decat s-ar obtine pentru fiecare spital in parte.
    Referitor la faptul ca Sindan-ul a devenit Actavis, presedintele CO a grupului Actavis, Robert Wessman, a declarat ca "achizitia Sindan a fost un succes important. Lansarea oficiala a numelui Actavis pe piata din Romania reprezinta etapa finala a procesului de integrare, dar este, in acelasi timp, si inceputul unei noi etape in dezvoltarea noastra si investitia unui domeniu plin de provocari. Avem o platforma solida, pe care sa construim in viitor si care sa ne permita sa ducem business-ul din Romania intr-o noua etapa".
     El a accentuat faptul ca Actavis-ul va avea in vedere realizarea unor produse de calitate si patrunderea cu aceste produse pe pietele din afara, din SUA, Japonia si Europa.

Sursa: Rompres, 25-04-2007, Vizualizari 1442
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.