Mai multă masă musculară necesită un aport mai mare de proteine?

©

Autor:

Mai multă masă musculară necesită un aport mai mare de proteine?
Potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității din Stirling, indivizii care au o masă musculară mai dezvoltată nu au nevoie obligatoriu de un aport mai mare de proteine după un antrenament de rezistență.

La studiu au participat tineri antrenați (2 sau mai multe sesiuni de antrenament pe săptămână în ultimele 6 luni anterioare studiului) împărțiți în două categorii în funcție de masa musculară pe care o posedă: sub 65 kg și peste 70 kg.

Studiul a inclus două trialuri intervenționale în cadrul cărora fiecare participant a consumat cantități specifice de proteine după finalizarea exercițiilor de rezistență fizică. Într-un trial, participanții au consumat 20 de grame de proteine din zer, iar în cel de-al doilea 40 g de proteine post-efort. Ulterior a fost apreciată creșterea masei musculare cu ajutorul indicatorilor de creștere a ratei metabolice și al biopsiei musculare.

Unul dintre cercetători, Keith Tipton, menționează că „există o preconcepție potrivit căreia atleții de dimensiuni fizice mai mari au nevoie de un aport mai crescut de proteine, iar recomandările nutriționale se fac în funcție de masa corporală”. Acesta atrage atenția asupra luării în calcul a cerințelor specifice tipului de antrenament, independent de caracteristicile antropometrice, pentru a asigura un consum proteic adecvat.

În ceea ce privește concluziile studiului, masa musculară apreciată la începutul studiului nu a influențat răspunsul organismului la aportul de proteine, indiferent de doza administrată. Altfel spus, nu au fost remarcate diferențe în legătură cu creșterea musculară între cele două categorii de participanți.

Creșterea musculară și recuperarea post-efort au fost superioare în cazul unui aport crescut de proteine - consumul a 40 g de proteine după antrenamente a fost mai eficient în stimularea dezvoltării musculaturii în comparație cu 20 g. Această modificare s-a produs făcând abstracție de masa musculară a participantului.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul științific Physiological Reports.

Faptul că aportul de proteine trebuie corelat cu tipul de exerciții fizice realizate și nu exclusiv cu individul care le execută constituie o noutate, prin urmare sunt necesare mai multe cercetări în domeniu pentru validarea ipotezei. De asemenea, specificitatea lotului (bărbați tineri, antrenați)  nu permite generalizarea informațiilor rezultate din studiu la femei sau la nivelul unei populații.

Sursa: Breaking Muscle

Data actualizare: 26-08-2016 | creare: 26-08-2016 | Vizite: 2373
Bibliografie
More Muscle Mass Means a Higher Protein Intake, Right?, link: https://breakingmuscle.co.uk/uk/nutrition/more-muscle-mass-means-a-higher-protein-intake-right

©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bărbații „musculoși”, mai puțin probabil să încurajeze egalitatea socio-economică
  • Antrenamentele pentru forță și masă musculară, la fel de vitale ca aerobicul (studiu)
  • O meta-analiză recentă dovedește beneficiile suplimentelor proteice pentru creșterea masei musculare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum