Mamografii mai puțin dureroase cu un nou sistem de compresie

Mamografii mai puțin dureroase cu un nou sistem de compresie
O companie medicală a dezvoltat un sistem tehnologic ce reduce disconfortul și ar putea încuraja femeile să efectueze mamografiile necesare de control.

Sistemul numit SmartCurve este un suport de stabilizare a sânului, a cărui caracteristică este o suprafață de compresie curbată ce imită forma sânului, compatibil cu examenul mamografic cu ajutorul dispozitivului Genius 3D de la Hologic și nu afectează calitatea imaginii, acuratețea sau fluxul de lucru.

Disconfortul este principala cauză pentru care femeile evită mamografiile. În timpul procedurii sânul este comprimat pentru a obține o imagine cât mai clară, ceea ce produce durere și disconfort. Compania Hologic reduce acest aspect, deoarece suprafața curbată face ca sânul să nu fie la fel de presat și întins. De asemenea, tehnologia permite o mai bună distribuție a forței asupra întregului sân.

Rezultatele studiilor clinice realizate chiar de companie cu privire la eficiența acestui suport arată că 93% dintre femeile care au semnalat dureri în timpul mamografiei standard au descris noul sistem ca fiind mai confortabil, iar 95% dintre acestea recomandă noua tehnologie.

Sursa: Fast Company
Sursa foto: Hologic

Data actualizare: 29-09-2017 | creare: 29-09-2017 | Vizite: 634
Bibliografie
Can a more comfortable mammogram encourage more women to get examined?, link: https://www.fastcompany.com/40472679/can-a-more-comfortable-mammogram-encourage-more-women-to-get-examined
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Diagnosticarea cancerului mamar cu ajutorul unei pilule
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK