Maramureş: Medic şi asistentă medicală, trimişi în judecată pentru luare de mită în formă continuată

Data publicarii: 06-10-2017

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui medic şi a unei asistente medicale, aflaţi în arest la domiciliu pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Maramureş.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, ca urmare a finalizării urmăririi penale şi a activităţilor realizate cu sprijinul poliţiştilor DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Maramureş, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaţilor Marian Mitre, medic primar expert al asigurărilor sociale în cadrul Comisiei de expertiză medicală a Casei Judeţene de Pensii Maramureş, pentru luare de mită în formă continuată (70 de acte materiale) şi Floarea Mestic, secretar dactilograf şi asistent medical la Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Sighetu Marmaţiei, pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni (176 acte materiale), conform sursei menţionate.

"În urma administrării probelor a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 18.07 - 08.08.2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, M.F. a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr mare de persoane beneficiare a pensiei de invaliditate sau potenţial beneficiare, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu", se precizează în comunicat.

Totodată, în urma anchetei procurorilor a reieşit că, pe 1, 3 şi 8 august 2017, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, la intervale scurte de timp, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, M.M. a primit sume de bani şi alte foloase materiale de la un număr de 70 de persoane, în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu.

De asemenea, conform DGA, în perioada 18 - 20 iulie 2017 şi pe 1 şi 3 august 2017, asistenta Mestic a primit de la 113 persoane diferite sume de bani şi alte foloase în legătură cu îndeplinirea unor acte care intră în atribuţiile de serviciu ale acesteia. La percheziţii au fost găsite şi ridicate bunuri care sunt în legatură cu comiterea infracţiunilor pentru care s-a început urmărirea penală, respectiv sume de bani (aproximativ 24.000 lei, 2.200 euro, 100 lire sterline), registre de evidenţă medicala, alte înscrisuri relevante pentru cauză, telefoane mobile şi alte bunuri.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Maramureş.
Sursa: Agerpres, 06-10-2017, Vizualizari 56
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK