Maramureş: Pacient cu politraumatism sever operat de medicii SJU Baia Mare

Data publicarii: 17-03-2017

Medicii Secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare au montat, în premieră, unui pacient în vârstă de 60 de ani, cu politraumatism sever o placă liss, special concepută pentru acest gen de cazuri, potrivit unui comunicat al instituţiei, remis, joi AGERPRES.

"Motivul pentru care se foloseşte în premieră acest dispozitiv puţin invaziv este acela că timpul de intervenţie este mai lung, iar nişa de indicaţie este destul de restrânsă. Totodată, placa poate fi montată doar la anumite tipuri de fracturi (...),iar pe viitor, bolnavul va fi supus şi altor intervenţii chirurgicale, accidentul prin care a trecut fiind unul extrem de grav" a explicat dr. Andrei Prie, coordonatorul intervenţiei chirurgicale.

Conform aceleiaşi surse, pacientul a fost internat la SJU Baia Mare, în urmă cu două săptămâni pe secţia ATI, în urma unui accident de circulaţie suferind un politraumatism cu fracturi multiple. Pacientul a suferit până la ultima intervenţie chirurgicală de montare a plăcii liss, şapte intervenţii chirugicale.

"Este vorba despre o placă blocată, care se monteaza cu trauma mică pentru pacient şi se foloseşte în fracturile extrem de dificile ale oaselor lungi. Aceasta soluţie apare datorită faptului că fractura de femur nu poate fi rezolvata într-un alt mod, femurul fiind foarte spart, iar starea de sănătate a pacientului nu este prea bună. Tipul de operaţie pe care îl facem în premiera judeţeană aduce pierderi mici de sânge, reuşind să facem intervenţia cu agresiune minima pentru pacient. Este o tehnică extrem de laborioasă şi pretenţioasă, iar principalul beneficiar este pacientul. Operaţia a durat aproximativ două ore, ceea ce în ortopedie reprezintă un timp lung. Personal, consider ca timpul operator lung nu este o virtute, ci un neajuns", a declarat dr. Andrei Prie din cadrul Secţiei de Ortopedie - Traumatologie a SJU Baia Mare.

Placa liss, în valoare de aproximativ 500 de euro, a fost pusa la dispoziţie medicilor de Spitalului Judeţean de Urgenţa- Baia Mare, toate costurile fiind suportate de unitatea medicală.

Echipa medicală care intervenit la montarea plăcii liss a formată din doctorul Andrei Prie, medic primar Ortopedie - Traumatologie, medicul specialist Rareş Moşuţ, medicul anestezist Artur Donica şi asistentul Teo Ciocoiet.
Sursa: Agerpres, 17-03-2017, Vizualizari 53
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK