Maramureş: Secţia neurologie a SJU, dotată cu ecograf în urma unor donaţii publice

Data publicarii: 21-04-2017

Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare a fost dotat, joi, cu un ecograf în valoarea de 20.000 de euro, în urma unor donaţii publice sprijinite de Asociaţia 'Prietenii Spitalului', informează pagina de socializare a instituţiei.

Ecograful constituie, potrivit medicilor specialişti, un element important pentru prevenirea, dar şi tratarea problemelor care pot să apară la nivelul vaselor de sânge cerebrale şi paracerebrale, în condiţiile în care patologia vasculară are repercusiuni asupra Sistemului Nervos Central, arată comunicatul.

Suma necesara achiziţionării aparatului a fost strânsă ca urmare a unei campanii desfăşurate pe parcursul anului trecut, de către asociaţie. Ecograful este destinat dotării Unităţii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), din cadrul secţiei de Neurologie a unităţii medicale.

"Acest aparat încheie lista necesarului pentru acreditarea Unităţii de Accidente Vasculare Cerebrale Acute (UAVCA), iar dosarul se află pe masa Ministerului Sănătăţii şi aşteaptă aprobarea, pentru a putea da startul funcţionarii compartimentului, extrem de important pentru pacienţii cu acest gen de probleme neurologice", a precizat medicul şef al secţiei de Neurologie, dr. Dunca Alice, potrivit sursei citate.

La predarea aparatului de către reprezentanţii Asociaţiei "Prietenii Spitalului" şi ai furnizorului "Maravet" Baia Mare, a participat şi managerul spitalului, ec. Sorina Pintea, dar şi cei care vor utiliza ecograful, medicii din cadrul secţiei de Neurologie.
Sursa: Agerpres, 21-04-2017, Vizualizari 62
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK