ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Radiologie dentară Radiologie dentară Bucuresti

BENEFICIILE REFLEXOTERAPIEI

BENEFICIILE REFLEXOTERAPIEI
Autor: CLINICA MAX

Reflexoterapia este o terapie holisticǎ ce ȋncurajeazǎ organismul sǎ se vindece singur. Chiar dacǎ pacientul are o singurǎ problemǎ de sǎnǎtate, reflexoterapia tratează și reechilibreazǎ toate zonele corpului. Mai mult, specialiștii recomandǎ reflexoterapia și ȋn cazul ȋn care simptomele pe care le prezintǎ pacientul sunt vagi, iar o diagnosticare precisǎ a problemei nu a fost posibilǎ.Reflexoterapia este, de asemenea, utilizatǎ pentru îngrijirea postoperatorie sau paliativǎ. Un studiu efectuat de American Cancer Society a constatat faptul cǎ o treime din pacienții cu cancer utilizeazǎ reflexoterapia ca o terapie complementarǎ. Cu toate acetea, reflexoterapia este recomandatǎ ca o terapie complementară și nu trebuie să înlocuiască tratamentul medical. O sedințǎ dureazǎ aproximativ ȋntre 45 de minute și 60 de minute și începe cu chestionarea pacientului ȋn legǎturǎ cu istoricul sǎu medical, dar și cu ȋntrebari despre stilul de viață. Dupǎ acestǎ etapǎ terapeutul va pune reflexodiagnostic dupǎ ce va repera zonele cu probleme. Reflexoterapia trateazǎ numeroase afecțiuni, iar dintre acestea amintim: anorexia, artrita, durerile de spate, enurezisul nocturn, rǎceala, constipația,tusea, diareea, amețeala, bolile ORL, infertilitatea, diabetul, scleroza multiplǎ, depresia

De beneficiile reflexoterapiei pot beneficia și pacinții care nu suferǎ de o boalǎ anume, ȋnsǎ care vor sǎ aibǎ un organism echilibrat sau sǎ:
Reducǎ nivelul de stres - terapia reduce stresul și ajutǎ organismul sǎ ȋși recapete echilibrul necesar care sǎ permitǎ vindecarea acestuia.
Imbunǎtǎțirea circulației sângelui – studiile clinice au arǎtat faptul cǎ reflexoterapia crește fluxul de sȃnge de la nivelul picioarelor, al creierului, al rinichilor și inclusiv de la nivelul sistemul cardiovascular.
Stimuleazǎ funcția nervoasǎ - reflexoterapia stimuleazǎ peste 7.000 de nervi prezenți la nivelul picioarelor și încurajează deschiderea căilor neuronale.
Îmbunǎtǎțește sistemul imunitar – reflexoterapia reducerea riscului de infecție, ajutǎ la eliminarea toxinelor și stimuleazǎ producerea de endorfine, ceea ce duce la creșterea puterii sistemului imunitar și a sentimentului de bine.
Crește nivelului de energie - reflexterapia revitalizeazǎ prin stimularea punctelor de energie.
Ajutǎ la recuperarea postoperatorie – ajutǎ la revenirea mai rapidǎ dupǎ o intervenție chirurgicalǎ prin reducerea durerii.
Ușureazǎ nașterea – existǎ specialiști care susțin ca reflexoterapia are un impact pozitiv asupra femeilor ȋnsǎrcinate prin diminuarea anxietǎții postpartum și a depresiei. Cu toate aceste, existǎ și specialiști care nu recomandǎ reflexoterapia ȋn timpul sarcinii deoarece acesta poate afecta fǎtul.

Reflexoterapia și cancerul
Unele studii au analizat utilizarea reflexoterapiei ȋn ceea ce privește amelioarea simptome date de cancer, cum ar fi durerea sau anxietatea. Unul dintre aceste studii este o analizǎ realizatǎ ȋn anul 2007 la care au participat 86 de pacienți care sufereau de cancer. Pacienții au lucrat ȋn echipe de cȃte douǎ persoane. Ȋn primul caz pacienții au fost ȋnvǎțați de cǎtre un reflexoterapeut sǎ maseze anumite puncte ale tǎlpii partenerului timp de 30 de minute, iar ȋn cea de-a doua situație pacienții au citit partenerilor lor de studiu timp de 30 de minute.Rezultatele studiului au indicat faptul cǎ ȋn grupul de reflexoterapie partenerii și-au redus ȋn mod semnificativ nivelul de durere și anxietate.
Ȋnainte de a ȋncepe sedințele de reflexoterapie discutați atȃt cu medicul curant, cȃt și cu terapeutul cu care urmeazǎ sǎ lucrați, pentru a fi sigur cǎ efectele terapiei nu vor fi dǎunǎtoare.