Maestru Reiki Horatiu Flaviu

Programare
  • Telefon: 0747080238
  • Localitate: Alba Iulia (Alba)
  • Loc de muncă actual: NLP & REIKI SOLUTIONS (Alba Iulia)
  • Specialitate: Terapii complementare
  • Specialitate secundară: Terapii complementare
  • Competențe: Maestru Reiki-bioenergie, terapie craniosacrală
Horatiu Flaviu

Horațiu-Flaviu: Maestru-profesor în terapia japoneză Reiki-vindecare cu bioenergie, terapeut craniosacral certificat de către Institutul american Upledger Institute, fondator al terapiei energetice RESTART și autor al cărții ”Raza vindecătoare”. 

 

Un terapeut Reiki - (practicant în vindecarea cu bioenergie) - poate să transmită bioenergie și să energizeze persoane, plante, animale, cristale, mediul ambiant, alimentele, apa și orice obiect care interferează cu viața într-un fel sau altul.

 

Echilibrarea și armonizarea energiei vitale în corp, se poate realiza prin tratament bioenergetic Reiki și terapie craniosacrală, în sesiuni de tratament complet sau în ședinte de tratament pe zone specifice. În cadrul acestor tratamente se inlocuiesc energiile uzate de la fiecare nivel al corpului (se au in vedere cei sapte centri energetici) cu energie vitală “proaspătă” direct de la sursă, într-o singură ședinta de tratament sau în mai multe, în functie de nivelul de deficit energetic al pacientului, de gravitatea bolii sau de perioada mai lungă sau mai scurtă, care s-a scurs de când afecțiunea s-a instalat în corp. De asemenea, se are în vedere și optimizarea curgerii de lichid cerebrospinal (cefalorahidian) prin sistemul craniosacral, pentru o bună functionare și o echilibrare optimă a sistemului nervos central. Astfel, terapeutul dirijează, în multe cazuri, energia spre corp, știind că aceasta va umple golurile de energie așa cum știe doar ea, fără a forța nimic, fără a produce reacții adverse. De exemplu, o afecțiune instalată la nivelul capului, poate să fie provocată de un deficit energetic la nivelul intestinelor sau pancreasului (ca exemple). Terapeutul își va da seama prin metodele proprii Reiki și va simți ( așa cum va simți și pacientul) că energia vitală se duce spre aceste zone, acestea urmând să își modifice temperatura (cel mai adesea se vor încălzi foarte tare). Cand senzația de căldură va dispărea, înseamnă că organul respectiv a fost reîncărcat cu energia necesară vindecării.

Minunea bioenergiei Reiki și a terapiei craniosacrale, constă în faptul că, fiind produsă de o sursă inteligentă și ințelepciune supremă, energia vitală se duce spre locurile cu cel mai mare deficit energetic.

 

Terapeutul Reiki-bioenergetic poate face acest lucru, prin atingerea ușoară a corpului sau de la o distanță de câțiva centimetri de corpul pacientului. Energia vitală se transferă astfel pacientului, prin centrii energetici, direct pe zonele dureroase, afectate de boli sau cu deficit de energie. Vindecarea apare într-o singură ședinta de tratament sau în mai multe, în funcție de gravitatea afecțiunii, de timpul scurs de la instalarea bolii în corp și de răspunsul organismului la tratamentul bioenergetic.

 

Atunci cand organele corpului sunt infuzate cu bioenergie, acestea încep să vibreze armonios și să funcționeze optim sănătos. Vindecarea totală sau diminuarea durerilor, survine atunci cand energia vitală s-a reinstalat până la nivel celular. Ar putea să apară, din cele scrise până acum, că bioenergia face minuni în orice situație și că orice poate fi vindecat. Da, e adevărat! Orice poate fi vindecat, așa am fost creați, să trăim sănătoși și voioși, iar sfârțitul călătoriei pe această minunată planetă-Mamă, să fie unul plin de seninătate și împăcare cu Sinele, cu Dumnezeu și cu tot ce există. Totuși, există mulți, multi factori care pun piedici acestui parcurs sănătos și fericit. Iată câțiva: o alimentație nesănătoasă și irațională; gândurile și emoțiile negative; frustrările și traumele din trecut (mai ales cele din copilărie), apa nesănătoasă; stresul; frica zilei de mâine, parte din moștenirea genetică, credințele distorsionate și negative, lipsa încrederii în forțele proprii, frica de moarte, dorințele nefirești, iraționale și multe altele.

 

Grație fizicii și terapiilor cuantice, s-a constatat în ultimii ani, că energia vitală curge liber sau este îngrădită de gândurile și sentimentele noastre. Astfel, gândurile, sentimentele și emoțiile negative, duc la o întrerupere a cursului de energie vitală prin corp. Chiar și medicina din SUA și vestul Europei, a recunoscut rolul gândirii și al emoțiilor în determinarea stării de sănătate. Este recunoscut deja faptul că, circa 98% dintre boli și afecțiuni fizice, se datorează direct sau indirect gândirii și emoțiilor negative. Tot astfel, gândirea pozitivă și controlul emoțional, pot aduce o stare optimă de sănătate și o stare de pace interioară. Tratamentul Reiki și craniosacral, poate armoniza câmpul emoțional, promovând astfel relaxarea, eliminarea stresului, inducând starea de fericire și sănătate.

 

Lucruri ce trebuie știute:

 

-Reiki nu este o religie; reiki este o terapie (o tehnică japoneză de relaxare și reducere a stresului și implicit, de inducere a procesului de vindecare și echilibru) practicată de terapeuți cu diverse apartenențe religioase.

-Reiki poate fi adresat și practicat de către oricine și pentru oricine, indiferent de vârstă, sex, religie, cultură sau stare materială, cu conditia să fie în deplinătatea facultăților mintale.

-Reiki nu înlocuiește tratamentele medicale alopate, dar potențează efectul benefic al acestor tratamente. Cei care sunt inițiați în tehnica Reiki cu bioenergie, pot energiza inclusiv medicamentele, neutralizând efectele adverse ale acestora și crescând efectele pozitive.

-Reiki poate fi transmis direct sau la distanță (necesită cel puțin gradul II de inițiere) cu același efect benefic.

-Reiki nu este un panaceu universal, dar poate face adevărate minuni acolo unde acestea sunt cel mai puțin așteptate.

Nu este nevoie ca pacientul să creadă în această tehnică sau în terapeut. Bioenergia își va face treaba oricum și va readuce echilibrul în fluxul de curgere a energiei vitale prin aură și corp. Totuși, o credință pozitivă, va face ca binefacerile bioenergiei de la fiecare tratament, să dureze cât mai mult, aducând vindecarea mai devreme. Dacă pacientul nu crede în tehnică sau în vindecare (spunând adesea că acestea sunt doar simple încercări) atunci va bloca din nou fluxul de energie vitală prin corp, amânând vindecarea și starea de bine. De aceea este bine ca pacientul să creadă în vindecare mai degraba decât în orice altceva, pentru că, la urma urmei, ceea ce se vindecă este chiar gândirea și sentimentele, apoi urmează corpul fizic (cel care doare în ultimă instanță, cel în care se simte durerea creată de gânduri și emoții negative).


Practic, nu există limite în ceea ce privește forța binefăcătoare a tratamentelor bioenergetice reiki-craniosacrale. Ele sunt adecvate indiferent de afecțiune și nu prezintă reacții adverse sau contraindicații. Nu facem "minuni" dar miracolul poate să apară acolo unde și când te aștepți mai puțin!!!

Tratamentul cu Bioenergie si Terapia Craniosacrală se adresează atât persoanelor cu probleme de sănătate, dar şi persoanelor care vor să-şi păstreze un tonus de viaţă normal, să facă faţă stresului zilnic mai uşor. Terapiile reiki și cranio-sacrale sunt adecvate tuturor grupelor de viaţă, de la copil, la vârsta a treia.

 

Tratamentele cu bioenergie nu înlocuiesc tratamentele alopate, terapeutul nu stabilește diagnostice medicale și nu prescrie tratamente medicamentoase. Este indicat ca pacienții să-și urmeze tratamentele prescrise de către medici (acolo unde ele există).Tratamentele bioenergetice (Reiki) și craniosacrale potențeaza efectul pozitiv al tratamentelor alopate și măresc efectul pozitiv al medicamentelor. Înscrieri la ședințe de terapie la Alba Iulia sau la distanță (online) sau la cursuri de initiere Reiki la telefon: 0747-080238 sau pe e-mail: horareiki@gmail.com. Mai multe detalii despre terapie și cursuri pe www.nlp-reiki.com