Prof.univ.dr. Horia Barbu

  • Telefon: 0758818333
  • Localitate: Bucuresti
  • Loc de muncă actual: Clinica Prof. Dr. Barbu
  • Specialitate: Stomatologie
  • Specialitate secundară: Chirurgie orală şi maxilo-facială
  • Competențe: DDS, PhD Implantologie
Horia Barbu

Absolvent al Facultăţii de Stomatologie din anul 1999, Prof.Univ.Dr. Horia Barbu a urmat specializarea în cadrul Facultăţii de Medicină Dentară, UMF “Carol Davila” Bucureşti, unde a dobândit competenţe în domeniul radiodiagnostic maxilo-facial.
Aprofundarea intensivă a cunoştinţelor din domeniul chirurgiei implantare, pe o perioada de 8 ani în Israel şi Germania, stau la baza celor peste 38 de tehnici chirurgicale aplicate, prin care Dr. Horia Barbu face posibilă reconstrucţia patului osos pentru inserarea ulterioară a implantului dentar în orice situaţie.
Prof. Univ. Dr. Horia Barbu urmează cursuri de specializare private “One-to-One”, alături de personalităţi marcante din lumea implantologiei, din cadrul unor Universităţi de prestigiu (Tel Aviv University, Munster University, New York University, Harvard University, Boston University, Catholic University of Daegu), acoperind o gama foarte largă în domeniul implantologiei şi endocrinologiei:
* tehnica “Dinţi într-o zi”,
* tehnici avansate de augmentare osoasă,
* repoziţionarea nervului alveolar inferior,
* augmentarea sinusului maxilar folosind diverşi factori de creştere.
În perioada 2010-2012, este absolvent al programelor de master din domeniul implantologiei, unde a obţinut diploma de master cu titlul “Reabilitarea orală implanto-protetică”, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, Bucureşti. Al doilea master este în domeniul “Materiale metalice în medicină” din cadrul Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Materialelor, Universitatea Politehnică, Bucureşti.
În anul 2011, a susţinut public teza de doctorat cu titlul „Managementul pacientului osteoporotic în implantologie” în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Bucureşti. Teza a abordat un subiect de graniţa dintre implantologie şi endocrinologie şi studiază posibilităţile de ameliorare a procesului de integrare şi de evitare a complicaţiilor redutabile care survin după tratamentul osteoporozei.
În anul 2015, Dr. Horia Barbu înfiinţează în România, împreuna cu personalitati de renume din Singapore, “Institute of Advance Dental Education and Training” – IADET Europe Branch, o filiala a Institutului IADET Singapore, în cadrul căruia organizează doar cursuri avansate de specializare în domeniul implantologiei.
În prezent, Conf.Univ.Dr. Horia Barbu este Decanul Facultăţii de Medicină Dentară în cadrul Universităţii “Titu Maiorescu” din Bucureşti.