Memorial SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, duminică, în Parcul Cişmigiu

Data publicarii: 19-05-2017

Asociaţia Română Anti-SIDA organizează duminică un Memorial SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse, informează ARAS printr-un comunicat remis joi.

Activităţile dedicate acestei zile vor avea loc între orele 18,30 şi 21,30, în parcul Cişmigiu, intrarea din bd. Regina Elisabeta, vizavi de Arhivele Statului, unde voluntarii ARAS vor discuta cu oamenii prezenţi despre semnificaţia acestei zile şi a fundiţei roşii, simbol mondial de luptă anti-SIDA şi de solidaritate cu persoanele infectate, precizează sursa.

În acelaşi spaţiu, începând cu ora 19,00, ARAS invită toate persoanele interesate să i se alăture într-un scurt ceremonial de aprindere de lumânări şi desfăşurare de quilt-uri.

ARAS aminteşte că în a treia duminică de mai a fiecărui an mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc pentru a aprinde lumânări şi candele în memoria celor care au murit în urma SIDA.

"La noi, ritualul aprinderii lumânărilor îşi propune să aducă un omagiu colectiv românilor dispăruţi din cauza SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor şi adulţilor care trăiesc cu HIV/SIDA şi să lanseze un îndemn la prevenire şi solidaritate celorlalţi semeni ai lor. Manifestarea este, în acelaşi timp, o încercare de a mobiliza toate forţele capabile să schimbe cursul epidemiei, de la autorităţi politice sau religioase, personal medical, asistenţi sociali, profesori, comunităţi artistice, organizaţii neguvernamentale, jurnalişti, medii de afaceri etc., până la cei ce se vor afla în trecere prin zonele de desfăşurare a evenimentului", subliniază asociaţia.

Potrivit comunicatului, Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este cea mai amplă mişcare anti-SIDA din lume, iar ARAS este asociaţia care, în 1992, a introdus în România acest tip de comemorare, prin care îşi propune nu doar să aducă un omagiu colectiv celor dispăruţi, ci şi să transmită un mesaj de încurajare celor afectaţi de HIV/SIDA şi un semnal de alarmă celor care încă mai pot evita această boală.
Sursa: Agerpres, 19-05-2017, Vizualizari 46
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK