Mersul pe jos sau cu bicicleta la serviciu asociat cu beneficii substanțiale pentru sănătate

Mersul pe jos sau cu bicicleta la serviciu asociat cu beneficii substanțiale pentru sănătate
Mai multe studii au asociat mersul pe jos și mersul cu bicicleta cu beneficii pentru sănătate, însă mai există dezbateri privind soliditatea acestei legături. Având acest lucru în vedere, cercetătorii de la Universitatea din Glasgow au realizat un studiu ce investighează asocierea între mersul pe jos sau cu bicicleta la serviciu și incidența afecțiunilor cardiovasculare, cancerului și a decesului de toate cauzele.

Studiul a implicat 263.450 de participanți britanici cu o medie de vârstă de 53 de ani. Aceștia au notat mijlocul de transport folosit pentru a merge la serviciu și pentru a se întoarce acasă, într-o zi obișnuită. Opțiunile au inclus mersul, ciclismul și transportul în comun sau șofatul. Totodată, au fost înregistrate și informațiile privind internările și decesele subiecților, pe o perioadă ulterioară de cinci ani.

După ajustarea factorilor care ar putea influența rezultatele, mersul pe jos la serviciu a fost asociat cu un risc mai scăzut de boli și deces de cauză cardiovasculară. Însă mersul cu bicicleta la serviciu a fost asociat cu cel mai mic risc de boli și deces de cauză cardiovasculară, precum și cu risc scăzut de deces de toate cauzele și cancer.

Combinarea metodelor de deplasare - ciclism sau mers alternat cu transport cu autovehicule - a fost asociat cu unele beneficii, însă doar dacă partea activă era mersul pe bicicletă.

În plus, riscul scăzut de incidență a bolilor cardiovasculare a fost remarcat doar la persoanele care mergeau mai mult de 9,6 km pe săptămână (echivalentul a două ore de mers zilnic).

Deși este doar un studiu observațional, cercetătorii spun că aceste rezultate reprezintă un puternic temei pentru sprijinirea „navetei active”, în special a ciclismului în orașe.

Sursa: The Conversation

Data actualizare: 20-04-2017 | creare: 20-04-2017 | Vizite: 341
Bibliografie
1. Cycling or walking to and from work linked to substantial health benefits, link: https://medicalxpress.com/news/2017-04-linked-substantial-health-benefits.html
2. Cycling to work: major new study suggests health benefits are staggering, link: https://theconversation.com/cycling-to-work-major-new-study-suggests-health-benefits-are-staggering-76292
Alte articole din aceeași secțiune:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK