Microalge care irită pielea proliferează în apele arhipelagului spaniol Canare, inclusiv în Tenerife (AFP)

Data publicarii: 08-08-2017

O algă microscopică toxică se înmulţeşte în apele arhipelagului spaniol Canare, favorizată în special de temperaturile ridicate, iar autorităţile locale recomandă turiştilor să evite să intre în contact cu ea, informează luni France Presse.

În Tenerife - cea mai mare insulă din acest arhipelag din Oceanul Atlantic - diferite plaje sunt afectate de această concentrare extraordinară de alge microscopice, care colorează apa, de la maro-verzui la maro-roşcat, a constatat un fotograf AFP.

''De la sfârşitul lunii iunie, asistăm la episoade masive de înflorire a microalgelor, care ajung uneori până în apele de scăldat din apropierea plajelor'', a confirmat luni pentru AFP directorul de sănătate publică pentru Insulele Canare, Jose Juan Aleman.

''Această algă microscopică este o cianobacterie, Trichodesmium erythraeum. Proliferarea ei este un fenomen natural şi temporar, care va dispărea'', spune el, apreciind că acum este favorizată de mai ales de încălzire.

Pur şi simplu, ''ea conţine o toxină care poate produce iritarea pielii, o dermatită, şi este necesar să se evite intrarea în contact cu ea în apă şi pe nisip'', recomandă acest responsabil.

Arhipelagul a fost vizitat anul trecut de peste 13 milioane de turişti şi autorităţile vor să le transmită ''un mesaj liniştitor''.

''În general, nu a fost necesar să se închidă plajele'', a spus Aleman. Cu toate acestea, AFP a constatat că unele au fost închise pentru înot în ultimele săptămâni, cum ar fi plaja Teresitas din oraşul Santa Cruz de Tenerife.
Sursa: Agerpres, 08-08-2017, Vizualizari 33
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK